Un nou Centru de Zi şi-a deschis larg uşile

Comentariile sunt închise pentru Un nou Centru de Zi şi-a deschis larg uşile 83

Centrul de Zi pentru Copii „BUNVOLENŢIA” de la Ivancea şi-a deschis larg uşile în ziua de 28 ianuarie 2016. Acest Centru reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor din localitate, ce provin din familii defavorizate care cuprind anii 6-12. Fundaţia AO Reprezentanţa ORA International Filiala Moldova, în persoana dnei Veronica Martiniuc, va asigura prin Centrul de Zi asistenţă şi protecţie socială, psihologică, consultanţă familială, îngrijire medicală, educaţie preşcolară/şcolară pe parcurs de 5 zile/săptămână.
„Rolul principal al Centrului „BUNVOLENŢIA” va oferi asistenţă gratuită copiilor ce provin din familii aflate în dificultate, va asigura promovarea dreptului fiecărui copil de a-şi păstra relaţiile familiale, oferind servicii adecvate familiei în situaţie de risc”, a relatat Tudor Golub, Preşedintele Raionului Orhei.
Ion Racu, şef al DASPF a reliefat:„Centrul de Zi urmăreşte prevenirea excluderii sociale a copiilor şi familiilor cu risc crescut de izolare socială sau incapacitate de a oferi condiţii de creştere şi educaţie printr-un program educaţional şi psihologic.Prin crearea unor astfel de Centre se urmăreşte menţinerea copilului în familie, i se asigură îngrijire, programe educative şi distractive. Acest Centru constituie cel de-al 7-lea în Raionul Orhei, sper să mai urmeze şi alte Proiecte de acest domeniu de activitate.”
Cu un cuvânt de salut şi mulţumire a fost şi primarul din localitate Oleg Gaşper, care a subliniat: „Serviciile pe care le oferă Centrul de Zi aici, la noi la Ivancea, le va permite părinţilor să-şi îndeplinească responsabilităţile legate de îngrijirea, securitatea şi educaţia copilului. La Centru copii vor primi asistenţă educaţională, psihologică, distractivă şi hrană. După orele de şcoală copii din clasele primare vor avea posibilităţi de a pregăti temele pentru acasă”.
Cel dintâi Certificat al Centrului de Zi însoţit de un cadou a fost înmânat de primarul din localitate ca semn de respect pentru lucrul efectuat la această oră.