Vizită de Studiu

Comentariile sunt închise pentru Vizită de Studiu 37

În ziua de 28 aprilie 2016, Consiliul Raional Orhei a fost gazda vizitei de studiu organizată de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova în colaborare cu Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei. La instruire au fost invitați vicepreședinți de raion, șefi ai Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Familiei, specialiști ai direcțiilor de finanțe din raioanele Criuleni, Dubăsari, Rezina, Telenești.
Cuvînt de salut a avut președintele raionului Orhei, Tudor Golub, care a apreciat inițiativa Cancelariei de Stat și a APSCF de a aborda subiectul privind dezvoltarea și asigurarea durabilității financiare a serviciilor sociale pentru copii. La rîndul său Dorin Zghibarța, vicepreședintele responsabil pentru problemele sociale, a subliniat importanța studiului fiind un bun schimb de practici și experienţe între raioane.
Pentru început Ion Racu, șef Direcție Asistență Socială și Protecție a Familiei Orhei, a prezentat activitatea direcției cu toate serviciile componente specificînd problemele cu care se confruntă raionul Orhei întru dezvoltarea și asigurarea durabilității serviciilor sociale pentru copii. Totodată, cei prezenți au intervenit cu recomandări către Cancelaria de Stat a RM pentru a pesta servicii de calitate copiilor aflați la evidența DASPF.
În cea de-a doua sesiune a studiului, invitații au avut posibilitatea de a vedea în practică cum se desfășoară activitatea la Serviciul de zi pentru copii, la Serviciul specializat Respiro şi la Serviciul de plasament de urgență din satul Peresecina, Orhei.