Adunarea satului Budăi

Comentariile sunt închise pentru Adunarea satului Budăi 46

În baza demersului parvenit pe numele Consiliului Raional Orhei, localnicii satului Budăi, comuna Step-Soci, solicită de a păstra filiala Gimnaziului. Astăzi, 3 iunie 2016, președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, a susţinut o întrevedere cu locuitorii pentru a identifica cele mai optime soluții.
După discuții și schimb de opinii cei prezenți au insistat de a menține școala din motiv, că dispun de cadre didactice profesioniste, copiii beneficiază de toate condițiile necesare pentru studiere şi instruire.
Tudor Golub a asigurat, că va întreprinde toate măsurile pentru a menține filiala Gimnaziului Step-Soci din satul Budăi, dar a menționat, că ar fi bine până-n toamnă să „crească” numărul de elevi, luând în consideraţie că anul acesta a fost votată Decizia Consiliului Raional Orhei ca familiile în care se nasc gemeni, tripleți și quatrupleți să beneficieze a câte 5 mii lei per – copil. De asemenea, familiile se pot încadra în Programul parental pentru a spori numărul de copii care vor beneficia de indemnizații considerabile din partea statului.