Membrii Guvernului la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Membrii Guvernului la Orhei 258

Conform orarului întâlnirilor membrilor Guvernului în teritoriu, astăzi, 17 ianuarie 2017, conducerea Raionului Orhei s-a întrunit în ședința de lucru cu viceministrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dl Anatol Usatîi.  La întâlnirea de azi  au fost prezenți primarii satelor/comunelor, agenții economici și șefii de servicii desconcentrate și descentralizate în teritoriu.

În discursul său oficialul s-a axat pe proiectele implementate pe teritoriul raionului  din Fondul Național de Dezvoltare Regională, inițiativele propuse pentru anul 2017, dar, și posibilitățile de a investi prin concursul la care pot aplica autoritățile administrației publice locale. La acest capitol viciministrul  s-a arătat mulțumit că raionul Orhei are inițiativă și înaintează proiecte de perspectivă, cum este Proiectul de Eficiență Energetică implementat în IMSP Spitalul Raional Orhei, reconstrucția drumului L307 Orhei – Susleni – Jora de Sus – Lopatna și liniile de acces spre localități.

În a doua sesiune a urmat un dialog constructiv cu cei prezenți. Întrebările primarilor au fost centrate pe reabilitarea sectoarelor de drum, care ar permite transportarea copiilor dintr-o localitate în alta, construcția trotuarelor în localități ar garanta siguranța pietonilor și procedura de recepție finală a lucrărilor de construcție.

Diverse întrebări au fost centrate asupra  amenajării teritoriului şi spaţiilor verzi, construcția caselor în localități, aspectul lor  estetic  şi  arhitectural. Viceministrul a remarcat:  lipsa Planului de urbanism, care  impune anumite criterii în construcțiea caselor, duce  la  o libertate totală de construcţie după bunul  plac.

La finele ședinței, Tudor Golub, președintele Raionului Orhei, a mulțumit pentru receptivitate și răspunsurile ample la întrebări, după care a urmat audiența cetățenilor.