Comisia Situații Excepționale în prima ședință

Comentariile sunt închise pentru Comisia Situații Excepționale în prima ședință 321

Comisia  Situații Excepționale în prima ședință

Astăzi, 20 ianuarie 2017, membrii Comisiei Situații Excepționale s-au întrunit în Şedință ordinară. Pentru început, Dumitru Albu, şeful Direcției Situații Excepționale Orhei, a prezentat Raportul cu privire la starea protecției civile a raionului, problemele create și modul de soluționare a acestora. În acelaşi context, Viorel Patraș, șeful Serviciului Protecției Civile, a adus la cunoștință Regulamentul comisiei SE, obligațiunile membrilor comisiei și componența serviciilor PC ale raionului, actele legislative și normative ce reglementează activitatea organelor de conducere.

În aceeași ordine de idei șefii de servicii au raportat despre pregătirea acestora la moment, cazurile de situații excepționale și lichidarea consecințelor. Dragoș Cornea, șef – adjunct al Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor, cu prudenţă s-a centrat pe cauzele, circumstanţele  şi consecinţele bolii de rabie, întâlnite cel mai des la vulpi și cânii maidanezi. În acest scop bine determinat este organizat bilunarul pentru combaterea și profilaxia rabiei pe teritoriul Raionului Orhei pentru  perioada de 12 ianuarie – 01 martie curent, urmând Planul de măsuri aprobat. Totodată, dl Cornea a intervenit cu rugămintea către administrația locală de a finanța procurarea de cartușe, atât de necesare în desfășurarea bilunarului.

La finele ședinței Tudor Golub, președintele raionului dar și președintele Comisiei, a trasat aspectele şi obiectivele privind organizarea şi derularea activității Comisiei SE a Raionului Orhei pentru anul 2017.