Precauție în Siguranța Alimentelor

Comentariile sunt închise pentru Precauție în Siguranța Alimentelor 142

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în scopul implementării eficiente a politicii statului în domeniul siguranței alimentelor și totodată a atingerii unui înalt nivel de protecție a intereselor consumului, solicită:

Includerea în caietele de sarcini la organizarea licitațiilor privind aprovizionarea cu produse alimentare a instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, preșcolar, tabere de odihnă, instituții medico sanitare, aziluri pentru bătrâni și altor instituții similare a cerințelor obligatorii după cum urmează:

  1. Se interzice, în scopul preparării bucatelor, asigurarea cu carne de pasăre în formă de semifabricate marinate, inclusiv cu adausul unor aditivi alimentari și condimente.
  2. Peștele congelat trebuie să fie recepționat în stare eviscerată și fără cap.
  3. Se interzice asigurarea unităților menționate cu produse lactate care conțin grăsimi vegetale cum ar fi: produs de brânză, produs de cașcaval, produs de smântână etc.
  4. Produsele de panificație, în special pâinea, trebuie să fie ambalate și etichetate obligatoriu în conformitate cu cerințele legislației în vigoare.
  5. Se admit spre consum și procesare fructe și legume numai în stare proaspătă.

Este necesară respectarea prezentelor cerințe nu numai la elaborarea caietelor de sarcini, dar și în procesul recepției produselor menționate la unitățile de alimentație publică accentuate.