Noi oportunități pentru tinerii defavorizați

Comentariile sunt închise pentru Noi oportunități pentru tinerii defavorizați 414

Peste 20 de tineri din familii social vulnerabile vor beneficia de orientare profesională și integrare în societate. Cu acest scop, astăzi, 25 ianuarie 2017, Consiliul Raional Orhei, reprezentat de Tudor Golub, a semnat Acordul de Colaborare cu AO „DEMOS”. Acordul prevede implementarea Proiectului „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio – profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova”.

Proiectul pune accent pe localitățile rurale ale Raionului Orhei, unde vor fi selectați 22 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani, din următoarele categorii: tineri orfani sau lipsiți de sprijin familial, tineri din familii social vulnerabile, victime sau potențiale victime ale traficului de ființe umane, a violenței în familie, tineri reprezentanți ai minorităților etnice marginalizate, migranți cu oportunități reduse de integrare, familii tinere social vulnerabile, ex-deținuți și șomeri.

Beneficiarii selectați vor primi instruire profesională cu o ulterioară încadrare în câmpul muncii și un start-up în valoare de 400 Euro, pentru cei care au capacitatea de a dezvolta o activitate antreprenorială. Totodată, cei ce au dorința de a se integra în câmpul mucii în instituții private sau de stat vor fi mediați  pentru angajare după o serie de activități de integrare de asistență socială, juridică și educațională.