Ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică

Comentariile sunt închise pentru Ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică 205

În ultima perioadă a anului  2016 și începutul anului 2017 au fost înregistrate numeroase cazuri de hepatita A în localitățile Voroteț și Zahoreni din raionul Orhei. Cu acest scop, astăzi, 09 februarie, s-a desfășurat Ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Raionului Orhei.

Ședința a fost deschisă de vicepreședintele raionului, Dorin Zghibarța și moderată de șeful Centrului de Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, care a reliefat situația cu privire la morbiditatea prin hepatita virală A în Raionul Orhei și realizarea măsurilor de control ce se impun a fi efectuate.

În cadrul ședinței primarii comunelor/satelor din raion, șefii IMSP, șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate, au fost atenționați despre problemele atestate în rezultatul supravegherii sănătății publice din raion  și neconformitățile care duc la activizarea procesului epidemiologic. Totodată, dl V.Guștiuc, a propus câteva măsuri de intervenție a administrației publice locale și a managerilor de instituții, cum ar fi: igienizarea și salubrizarea localităților, gospodăriilor și instituțiilor, amenajarea poligoanelor pentru stocarea și evacuarea deșeurilor menajere și întreprinderea măsurilor de dezinfectare – profilactică a surselor de aprovizionare cu apă potabilă.

În aceeași ordine de idei, Lidia Bordian, Șef secție CSP a comunicat despre implementarea algoritmului privind schimbul informațional despre producerea evenimentelor de sănătate publică între serviciul de stat a sănătății publice și instituțiile cointeresate din teritoriu.

La finele ședinței a urmat o sesiune de întrebări – răspunsuri.