Seminarul zonal cu cadrele didactice tinere

Comentariile sunt închise pentru Seminarul zonal cu cadrele didactice tinere 181

Tinerii specialiști din domeniul învățământului au fost întruniți în cadrul Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei din Moldova. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului Raional Orhei. Scopul acestuia a fost de a informa cadrele didactice despre responsabilitatea lor în fața societății, calitatea instruirii în instituțiile de învățământ și nu în ultimul rând de a fi auziți, iar mesajele acestora, vor servi drept suport sistemului educațional al Republicii Moldova, în vederea perfecționării acestuia.

Pentru a oferi suport informațional și a putea răspunde la întrebările tinerilor specialiști, au fost invitați dl Ion Bulat, prim-vicepreședintele CG al FSEȘ, dna Angela Vasilașcu, consultant al Direcției resurse umane, formare continuă și atestare a Ministerului Educație, dna Silvia Mustovici, șefa DGE Orhei, dl Simion Boțan,  președintele FSEȘ Orhei.

Problemele tinerilor specialiști au fost auzite și de către vicepreședintele Raionului Orhei, dl Dorin Zghibarța, care a remarcat importanța unor asemeni întruniri și a menționat că Consiliul Raional Orhei își propune elaborarea unei politici de atragere a tinerilor specialiști în diverse domenii, inclusiv și în cel educațional.

Seminarul s-a finalizat cu o rundă de întrebări – răspunsuri și consultații individuale.