Orheiul Vechi – un patrimoniu spre valorificare

Comentariile sunt închise pentru Orheiul Vechi – un patrimoniu spre valorificare 125

Ministerul Culturii în comun cu Programul de competitivitate din Republica Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, au desfășurat în ziua de 04 aprilie 2017, o masă rotundă cu genericul „Orheiul Vechi – un patrimoniu spre valorificare”.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai corpului diplomatic și ai instituțiilor internaționale acreditate în Republica Moldova. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții Ministerului Culturii, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Mediului,  și reprezentanții autorităților publice locale.

În cadrul discuțiilor, dna ministru, Monica Babuc, a menționat că autoritățile publice centrale și-au propus un șir de acțiuni care urmează a fi realizate, precum ar fi: deschiderea unui centru de informare pentru turişti, instalarea panourilor informative, amenajarea unei pieţe pentru meşteşugarii locali etc.  

Tudor Golub, președintele raionului Orhei, a informat auditoriul prezent că deja se întreprind măsuri la capitolul gazificarea teritoriului și asigurarea populației cu servicii medicale. Astfel, de către Consiliul Raional Orhei, au fost inițiate lucrările de „Construcție a gazoductului branșament de la satele Ivancea – Brănești – Trebujeni” și construcția Centrului de Sănătate din Ivancea.