Sănătatea mintală accesibilă în comunitate

Comentariile sunt închise pentru Sănătatea mintală accesibilă în comunitate 61

Astăzi, 12 aprilie curent, la Orhei s-a desfășurat un eveniment de nivel regional în cadrul căruia au fost discutate politici strategice de dezvoltare a serviciilor comunitare de sănătate mintală în Republica Moldova. Evenimentul a întrunit peste 170 de reprezentanți din domeniul medical, primari, colaboratori de poliție, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Agenției Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare precum și reprezentanții Consiliului Raional Orhei.

Scopul evenimentului a fost de a pune în discuție politicile și intervențiile de dezvoltare a sănătății mentale, de a analiza organizarea serviciilor de dezvoltare a resurselor umane în acest domeniu, de a examina barierile specifice și de a identifica strategii relevante și efective de implicare a factorilor de decizie, atât din sectorul sănătății, cât și din alte sectoare în implementarea acestora.

Dl Tudor Golub, președintele Raionului Orhei, în discursul său a ținut să menționeze: Ne mândrim că am reușit, în Raionul Orhei, să formăm o echipă de profesioniști bine pregătiți, instruiți, dedicați muncii lor. Asemenea echipă activează în Centrul Comunitar de Sănătate Mintală, care reprezintă instituția-cheie pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea problemelor de sănătate mintală