TOP în Medicină

Comentariile sunt închise pentru TOP în Medicină 87

IMSP Spitalul Raional Orhei s-a poziționat pe locul 4, după evaluarea realizată de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate, în clasamentul spitalelor raionale pentru anul 2015.

Clasamentul include 34 de spitale raionale evaluate în baza unui set de indicatori recomandați la nivel internațional în procesul de evaluare a calității serviciilor medicale și prezintă raioanele în ordine descrescătoare conform punctajului acumulat în baza unui metodologii complexe de calcul bazate pe practicile internaționale de măsurare a dimensiunilor de performanță.

Cele 34 de spitale raionale au fost evaluate în baza unui Spor PAS ce include 21 de indicatori la nivel de instituție selectați în funcție de importanță și relevanță dintr-un set total de 41 de indicatori utilizați pentru evaluarea generală la nivel internațional. Datele au fost procesate în baza informației de la Centrul Național de Management în Sănătate, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Biroul Național de Statistică. Valorile indicatorilor înregistrate de fiecare spital raional pot fi accesate la www.spitale.md.

 

VEZI AICI    Clasamentul_spitalelor_raionale