Consultări în cadrul ADR Centru a proiectului Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor.

Comentariile sunt închise pentru Consultări în cadrul ADR Centru a proiectului Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor. 15

Reprezentantul Secției Economie și Atragerea Investițiilor  a participat la ședința Grupului de Lucru Regional Sectorial (GLRS) în domeniul dezvoltării infrastructurii de sprijin a afacerilor. Întrunirea a avut ca scop  prezentarea  și punerea in discuție a proiectului Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor.

La şedinţă au participat membrii GLRS – reprezentanţi ai direcţiilor de profil din cadrul Consiliilor Raionale din Regiunea Centru, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, precum şi ai partenerilor de dezvoltare din Slovacia (SlovakAid).

Specialiștii din cadrul ADR au prezentat participanților proiectul Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor  și au reliefat acțiunile propuse de membrii GLRS ce derivă din obiectivele de dezvoltare a infrastructurii de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC).

Ședința a continuat cu prezentarea și agrearea de către membrii GLRS a modelului Fișei antreprenoriale a raionului, ulterior, s-a facut o  prezentare-exemplificare a locațiilor din compartimentul „Potențialul investițional” de pe site-ul ADR.  Această bază de date va reprezenta în sine o platformă accesibilă pentru potenţialii investitori, care îşi vor putea forma o imagine clară a potenţialului Regiunii Centru în domeniul economic.

Din  prezentarea Evei Balazovicova, reprezentant ADR Senec-Pezinok (Slovacia) s-a învățat din experiența ADR Senec-Pezinoc în elaborarea și implementarea proiectelor din domeniul infrastructurii de afaceri. Reprezentanta ADR Senec-Pezinok (Slovacia), a vorbit și despre dezvoltarea unui concept de proiect ce constă în dezvoltarea unui „Centru comunitar de învățare BIO”. Ideea acestui proiect reiese din acțiunile de dezvoltare ale domeniului infrastructurii de afaceri incluse în PRS.

Urmează ca raioanele să prezinte propuneri  pe marginea proiectului  și a  Fișei  antreprenoriale a  raionului.