Campania Invizibili printre Noi – la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Campania Invizibili printre Noi – la Orhei 440

Astăzi, 11 mai 2017, în Piața „Vasile Lupu” din Orhei, a demarat  campania de informare în spațiu public: „Invizibili printre Noi”. La eveniment au participat autoritățile raionului Orhei, reprezentanți ai Secretariatului Permanent al Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, reprezentanți ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie din Moldova, ai Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane din Chișinău, ai Mișcării „Bărbați împotriva violenței și traficului de ființe umane”, reprezentanții serviciilor desconcentrate în teritoriu, ai societății civile, confesiuni religioase, asistenți sociali, cadre didactice ș.a.

La evenimentul de deschidere au fost prezentate câteva siluete umane din placaj, inscripționate cu istorii reale ale victimilor, care trăiesc printre noi, dar de multe ori rămîn nevăzute. Siluetele vor rămîne amplasate în piață timp de o săptămînă.

Tudor Golub, președintele raionului Orhei, în discursul său a menționat: „Este important ca această Campanie să nu se limiteze doar la această săptămână, iar voi cei prezenți să fiți mesagerii în localitățile de unde proveniț și să contribuiți la maxim în diminuarea elementele ce duc la traficul de ființe umane”

Toți cei care au participat la eveniment, au fost implicați în cadrul unui atelier de lucru, în cadrul căruia, au fost discutate grupurile de risc, cum ar fi: copiii (orfani și rămași fără îngrijire părintească), tinerii (în special absolvenți ai instituțiilor rezidențiale), victimele violenței în familie, persoanele cu dizabilități, persoanele vîrstnice (în special rămase singure în urma migrației).

Campania „Invizibili printre noi” este o continuitate a campaniilor similare, realizate în Ucraina și Belarus, în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de misiunile OIM.