Instruire

Comentariile sunt închise pentru Instruire 206

În rezultatul modificării sistemului de salarizare a funcționarului public, Direcția Generală Finanțe din cadrul Consiliului Raional Orhei a desfășurat astăzi, 16 mai 2017, sesiunea de instruire cu referire la aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 145 din 15.03.2017 ce ține de metodologia stabilirii sporului pentru intensitatea muncii funcționarului public. La instruire au participat contabilii – șefi și secretarii Consiliilor Locale din cadrul primăriilor satelor/comunelor.

Deschiderea seminarului a fost oficializată de vicepreședintele raionului Orhei, dl Dorin Zghibarța, care a subliniat importanța implementării Hotărârii de Guvern atât pentru angajat cât și pentru instituție. Totodată, dna Galina Colun,şef Direcţia Generală Finanţe dar şi   moderator de baza a sesiuni, a explicat pe trepte metodologia de stabilire a sporului pentru intensitatea muncii funcționarului public.

Partea a doua a sesiunii a fost centrată pe particularitățile de finanțare a transferurilor pentru infrastructura drumurilor în scopul neadmiterii arieratelor/tergiversărilor.