Ziua Sportivului la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Ziua Sportivului la Orhei 708

Astăzi, 21 mai 2017, în incinta Complexului Raional Sportiv din Orhei, s-a desfăşurat festivitatea cultural-sportivă consacrată sărbătorii „Ziua Sportivului ”. Ceremonia de deschidere a demarat cu parada delegațiilor sportive din școlile orașului și raionului Orhei.

Cu un mesaj de felicitare a fost prezent președintele raionului Orhei, dl Tudor Golub, care a apreciat succesele sportivilor „Ne mândrim cu performanțele sportivilor orheieni care este demonstrată prin locurile de frunte în cadrul  competițiilor sportive atât naționale cât și internaționale. Este îmbucurător faptul că tinerii din raionul nostru duc un mod sănătos de viață, iar pe lângă aceasta înregistrează și succese în domeniul sportului.”

Totodată, dl președinte a avut importanta misiune din partea Ministerului Tineretului și Sportului, de a conferi Titlul de lucrător emerit în domeniul culturii fizice și sportului dlui Iurie Coica, dlui Mihail Zara și dlui Grigore Vîrlan.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost înmânate diplome și medalii de grad, în urma competițiilor  desfășurate în cadrul instituțiilor de învățământ din raionul Orhei, în perioada februarie – mai 2017, la probele de fotbal, baschet, tenis de masă, șah și volei. Programul acțiunilor cultural-sportive a continuat cu prestația Clubului de Dans Sportiv „Triumf Plus”.

Ziua Sportivului în Republica Moldova a fost instituită la 3 mai 1996, prin Hotărârea Guvernului nr.243, în scopul sporirii prestigiului culturii fizice şi sportului şi propagării modului sănătos de viaţă. De organizarea evenimentului la Orhei, a fost responsabil Serviciul Tineret și Sport, din cadrul Consiliului Raional Orhei,  sub conducerea dlui Victor Gherman.