Exemplu de Bună Colaborare în Raionul Orhei

Comentariile sunt închise pentru Exemplu de Bună Colaborare în Raionul Orhei 35

Astăzi, 12 iulie 2017, dl Tudor Golub, Președintele Raionului Orhei, însoțit de doamna Natalia Lopatiuc, șef- interimar a Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, din cadrul Consiliului Raional Orhei, au mers cu o vizită de lucru în comuna Biești, r-nul Orhei. Scopul vizitei a fost de a inspecta procesul efectuării lucrărilor din comună – în special construcția sediului Oficiului Medicilor de Familie din satul Biești, în care se investesc peste 2 mln 500 mii lei. Investițiile vin atît din partea Consiliului Raional Orhei (peste 800 mii lei), cît și din partea Companiei Naționale de Asigurări Medicale (500 mii lei). Menționăm că mai sunt necesare investiții de peste 1 mln. 250 mii lei. De asemenea s-au inspectat reparația efectuată la Gimnaziul Biești și procesul restaurării Căminului cultural din satul Slobozia-Hodorogea. Este de menționat că investițiile vin atît din bugetul local al Primăriei Biești, din Fondul Consiliului Raional Orhei și din partea Bugetului de Stat, din care – spre exemplu, în anul 2014 au fost alocați pentru renovarea Căminului Cultural – 500 mii lei. Clădirea Căminului Cultural are peste 200 ani și a fost inițial școală bisericească – a cărei director, într-o perioadă a fost tatăl actriței Stela Popescu, pînă la deportarea acestuia în Seberia. Investiția totală în renovarea Căminului de Cultură constituie 1145954 lei (conform devizului).
Lucrările efectuate în Comuna Biești se realizează doar datorită bunei cooperări între instituțiile de stat de nivel local și Național.
Consiliul Raional Orhei, mereu a pus accent pe dialog interramural, deoarece, vedem încă odată că, doar împreună suntem mai puternici!