Ședința Consiliului Raional Orhei din 14.07.2017

Comentariile sunt închise pentru Ședința Consiliului Raional Orhei din 14.07.2017 78

Astăzi, 14 iulie 2017, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Raional Orhei . Printre subiectele discutate/votate în cadrul ședinței, cu raport de activitate a venit vice-președintele raionului Orhei, dl. Ilie Rabii. De asemenea, în fața consilierilor raionali a ieșit și dl. Victor Gherman, șeful Serviciului Tineret și Sport , care a raportat despre impactul deplasării sale in regiunea Hliboca (Ucraina) – regiune înfrățită cu raionul Orhei.
Consilierii Raionali au decis să transmită Ministerului Finanțelor cererea Consiliul Raional Orhei, prin care, se retrag garanțiile acordate pentru creditul subsidiar între Ministerul Finanțelor și Întreprinderea Municipală Regia “ Apă-Canal” Orhei, ținând cont de descentralizarea financiară realizată și reformarea sistemului finanțelor publice locale ce creează riscuri directe asupra executării bugetului raional – ca urmare a administrării datoriei publice cu garantarea transferurilor bugetului raional.
În total, aleșii locali au votat în unanimitate 26 de proiecte de decizii – majoritatea de ordin financiar și patrimonial. Printre acestea se enumeră și deciziile privind alocarea de surse financiare pentru instalarea iluminării nocturne la Complexul Sportiv Raional, alocarea surselor financiare pentru lucrările de conectare la rețeaua de canalizare a taberei de odihnă Miorița și altele.
Este de menționat că, ședința Consiliului Raional Orhei a început cu intonarea Imnului Raionului Orhei și tradiționala omagiere a consilierilor Raionali – care și-au sărbătorit ziua de naștere în perioada dintre ședința de astăzi și cea precedentă.