Sărbătoarea raională „Ultimul Snop”

Comentariile sunt închise pentru Sărbătoarea raională „Ultimul Snop” 95

Astăzi, 9 august 2017, sărbătoarea raională „Ultimul Snop” a întrunit agricultorii din raion pentru a trece în revistă rezultatele campaniei secerișului din acest an.

Deschiderea sărbătorii festive i-a revenit dlui Tudor Golub, președintele raionului Orhei, care a ținut să mulțumească pe toți cei care s-au implicat în campania secerișului: „În pofida temperaturilor ridicat și a unei munci deloc ușoare pe care o îndepliniți, noi avem Pâine pe Masă. Vă mulțumesc pentru muncă și dedicație”.

Totodată, cei mai buni combainei, mecanizatori și conducători auto au fost menționați cu Diplome de Onoare și tradiționalul colac – înmânate de către vicepreședinții raionului Orhei, dl Ilie Rabii și Dorin Zghibarța, dar și de președintele comisiei raionale pe agricultură dl Andrei Globa.

Sărbătoarea „Ultimul Snop” organizată de Secția Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului Raional Orhei are menirea de a-i stimula pe toţi cei antrenaţi în cultivarea, recoltarea şi depozitarea cerealelor, de a trasa noi planuri, dar şi de a scoate în evidenţă  carențele anului curent.

Menționăm că, pentru anului 2017 Raionul Orhei a înregistrat o recoltă de 45 mii tone de grâu pe o suprafață de 12 mii ha.