Mai aproape de cetățeni – mai sigur în stradă!

Comentariile sunt închise pentru Mai aproape de cetățeni – mai sigur în stradă! 16

Astăzi, președintele Raionului Orhei, domnul Tudor Golub, a avut ocazia de a saluta prezența domnului Alexandru Pînzari, șeful IGP, prezent la lansarea acțiunii ,,Poliția în stradă‘‘. Menționăm că Campania de importanță Națională a fost lansată în adiacentul Pieței Vasile Lupu din Orhei, la ora 15.00.

Scopul campaniei este de a consolida dialogul dintre poliție și cetațeni, pentru a spori gradul de siguranță în comunitate. Conceptul ”Poliția în stradă”, este o acțiune care vine să îmbunătățească dialogul cu cetățenii și să schimbe abordarea tradițională în prestarea serviciilor polițienești. Acțiunea este o abordare nouă în activitatea Poliției, mizând pe accesibilitatea la servicii polițienești calificate în localitate, excluderea stereotipului că cetățeanul este cel care trebuie să vină la Poliție pentru a beneficia de oportunitatea sesizării unor probleme de interes social cu care se confruntă, precum și identificarea soluțiilor ce vor aduce gradul de siguranță în comunitate.

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii din toată țara, cetățenii sunt informați și sensibilizați privind pregătirea antiinfracțională în vederea reducerii victimizării acestora, formării deprinderilor de siguranță, precum și oportunității de sesizare a faptelor ilicite de care sunt în cunoștință sau au fost martori ale acestora.

Alături de polițiști, la activitățile din cadrul acțiunii “Poliția în stradă”, participă specialiști din diverse domenii de interes social (medici de familie din localități, asistenții sociali comunitari, diriginții din școli, psihopedagogi) care comunică cu cetățenii și oferă suport informațional în soluționarea problemelor cu care se confruntă oamenii.

Acțiunea va avea loc permanent, astfel, polițiștii de sector alături de ofiţerii de investigații și cei de urmărire penală, vor merge în localităţile unde există cele mai multe probleme, pentru a discuta cu oamenii și împreună, a găsi soluții la toate problemele existente.