„Oraşe şi Regiuni Creative” – mai mult de cît Promovare!

Comentariile sunt închise pentru „Oraşe şi Regiuni Creative” – mai mult de cît Promovare! 21

Astăzi, 7 septembrie, BPR „A.Donici” Orhei a găzduit Atelierul tematic – Iniţiativa „Oraşe şi Regiuni Creative” – cu prezenţa actorilor locali din Primăria Orhei, CRC „A.Suruceanu”, persoane creative şi reprezentaţi ai CR Orhei. Municipiul Orhei, dar şi Raionul, constituie unul din cele şase oraşe implicate în proiect și unicul din Republica Moldova care reliefează o experienţă în domeniul Culturii Creative, ceea ce cu preponderenţă prezintă o sursă de inovaţie socială, un Oraş Creativ şi Atractiv, un Oraş de Succes.
Cu un Program dinamic de Cultură şi Creativitate pentru Orhei au fost prezenţi Ragnar Siil, expert UE, şi Dumitriţa Efremov, expert pe ţară.
Tudor Golub, președintele raionului Orhei, a delegat-o pe doamna Ludmila Botnariuc, care a avut misiunea de a transmite mesajul: „În această metamorfoză a timpului, Consiliul Raional Orhei a susţinut şi urmează să faciliteze orice iniţiere care integrează Cultura şi Industria Creativă în planul lor de dezvoltare. Raionul Orhei, cu centrul de reşedinţă Orhei, citadelă a spiritualităţii umane , deţine de înalt potenţial cultural – turistic şi atractiv, de-a lungul anilor prezintă o localitate creativă care susţine talentele şi oferă un mediu de viaţă de calitate ”.