Ziua Națională a Vinului

Comentariile sunt închise pentru Ziua Națională a Vinului 166

Cea mai mare sărbătoare vinicolă, ajunsă la cea de-a 18-a ediție, la Orhei, a fost sărbătorită cu mare fast de gospodarii din raion, chiar dacă a plouat toată ziua. Peste 30 de primării din raion au fost prezente în Piața „Vasile Lupu”, Orhei, cu expoziții de toamnă, degustații de vin și bucate tradiționale.

Festivitatea de inaugurare a întrunit oficiali în persoana președintelui Raionului Orhei, Tudor Golub, viceministrul Educației Culturii și Cercetării, Pavel Ianeț, reprezentantul Ministerului Agriculturii, Dumitru Bratco, deputații în Parlamentul RM, Petru Știrbate și Roman Boțan, delegația din raionul Hleboca, regiunea Cernăuți, Ucraina, în frunte cu președintele Raionului Hleboca Petro Panciuc, delegația din raionul Șciolcov, regiunea Moscova, Rusia, în frunte cu vicepreședintele raionului Ignatenco Serghei Grigorevici și delegația din județul Suceava în frunte cu deputatul în Parlamentul României, Alexandru Rădulescu și primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

„În pofida ploii ne simţim bine, sărbătorim valorile naţionale, avem lucruri minunate pe aceste plaiuri care merită a fi promovate”, a declarat președintele raionului Orhei, Tudor Golub.

După festivitatea de inaugurare a sărbătorii, oaspeţii au vizitat standurile amenajate frumos de primăriile raionului Orhei, au gustat din vinuri, au văzut cum se dă la teasc şi au cunoscut oamenii harnici şi veseli din partea locului.

De la sărbătoare nu au lipsit nici formațiile folclorice ce au îmbogățit sărbătoarea cu cântece, dans și voie bună.