Planul Local de Acțiuni în domeniul Eficienței Energetice în dezbateri

Comentariile sunt închise pentru Planul Local de Acțiuni în domeniul Eficienței Energetice în dezbateri 51

Administrația raionului Orhei a elaborat Planul Local de Acțiuni în domeniul Eficienței Energetice a clădirilor publice pentru anul 2017-2018 a Raionului Orhei.

Pentru aprobarea acestuia în următoarea ședință a Consiliului Raional Orhei, Secția Construcție, Gospodărie Comunală și Drumuri, a desfășurat astăzi, 10 noiembrie 2017, dezbaterea publică cu primarii satelor/comunelor din raion pentru a discuta ultimele detalii.

În urma dialogului s-a stabilit următoarele: pentru anul 2018, au fost planificate 16 activități detaliate pe acțiuni de implementare a proiectelor în instituțiile LT I.L.Caragiale or. Orhei, LT Al. Russo or. Orhei, Gimnaziul Gr. Vieru or. Orhei și Gimnaziul M.Eminescu or. Orhei. Tot în 2018 vor fi inițiate lucrările de renovare la instituțiile IMSP SR blocul de Pediatrie, IMSP CMF nr. 1, LT din s. Peresecina, Grădinița din s. Brăviceni și Gimnaziul-grădiniță din s. Mîrzești. În paralel vor fi realizate expertiza tehnică, auditul energetic și documentația tehnică de proiect pentru Grădinița din s. Chiperceni, Grădinița din s. Bolohan și Gimnaziul-grădiniță din s.Trebujeni. La fel în PLAEE sunt incluse acțiuni de instruire și sensibilizare.

Pentru implementarea PLAEE în anul 2018 se estimează cheltuieli în valoare de aproximativ 127,4 mil. MDL din diferite surse printre care bugetul raionului, GIZ, FNDR și altele ce urmează a fi identificate.