Ora Guvernului

Comentariile sunt închise pentru Ora Guvernului 35

Astăzi, 13 noiembrie 2017, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, dl. Gheorghe Bălan, a vizitat raionul Orhei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi locuitorii raionului.
Vizita domnului Viceprim-ministru a avut loc în comunele de pe malul rîului Nistru. Astfel, în cadrul deplasării sale, dumnealui a vizitat comuna Jora de Mijloc și comuna Mîrzești. Discuţiile au fost axate pe problemele cu care se confruntă populaţia, precum şi soluţionarea acestora. Și dacă în comuna Jora de Mijloc s-a trasat obiectivul de a finaliza proiectele inițiate și amenajarea unei piețe zonale-agricole, atunci în comuna Mîrzești, cea mai strigentă problemă este amenajarea centrului medical din localitate.
În acest context, domnul Viceprim-ministru a invitat autorităţile locale să se implice activ în elaborarea proiectelor, care ar putea servi drept bază pentru atragerea investiţiilor în localităţile din Zonă, dezvoltarea infrastructurii, afacerilor, crearea locurilor noi de muncă şi soluționarea nemijlocită a situațiilor descrise mai sus. De asemenea, dumnealui a menționat că va transmite și colegilor din Guvern, care au tangență cu domeniile punctate și va interveni personal în soluţionarea problemelor existente.
Consiliul Raional Orhei se bucură de susținerea localităților rurale din partea Guvernului Republicii Moldova și apreciază atenția sporită acordată raionului Orhei. Doar o colaborare între Guvern – Consiliu Raional și Primăria Locală – va da un randament mai eficient întru soluționarea problemelor cetățeanului de rînd.