Prietenia nu are vîrstă !

Comentariile sunt închise pentru Prietenia nu are vîrstă ! 139

”Poliția este cu siguranță mai aproape de noi toți” – opinia a două participante din Orhei în campania ”Din culisele poliției”
La 07 decembrie 2017 Liceul Teoretic ,,I. L. Caragiale,, din orașul Orhei a fost gazda ședinței convocată de Inspectoratul de poliție Orhei, pentru a se împărtăși cu opiniile și impresiile formate, tinerii participanți din raionul Orhei în cadrul Campaniei ”Din culisele poliției”. La întrunire au participat președintele raionului Orhei Tudor Golub, primarii satelor Pohrebeni și Jora de Sus, elevii cl. XII-a ai L/T ,,I. L. Caragiale,, , şefii de secoare, şefi de post şi ofiţeri de sector.
Astfel la 25 și 26 noiembrie 2017, două tinere din raionul Orhei Alexeev Doina și Pumnea Gabriela au aderat la proectul ”Din culisele poliție”, unde s-au familiarizat cu procedurile, mijloacele și tehnicile cu care operează polițiștii în activitatea lor. Pe lîngă vizitarea subdiviziunilor ale MAI, tinerii au avut parte de activități practice ce sunt exercitate de polițiști, așadar devenind polițiști pentru două zile. Această experiență le-a format participanților abilități necesare de a îndrăgi profesia de polițist.
Alexeev Doina : Am ramas plăcut uimită de atașamentul organizatorilor față de participanți. Aici am aflat care sunt funcțiile poliției, am adresat întrebări și ne-am exprimat liber opiniile. Am participat la jocurilor de rol și cele în echipă. Prima zi am urmărit prezentările organizatorilor, iar spre seară ne-am distrat cu invitații de onoare: Ionel Istrate, Diana Stoica și Kapshon. Am fost serviți cu băuturi calde lîngă rug. A doua zi am fost în vizită la IGP.
Am rămas mulțumită aflînd informații noi și utile, și doresc continuarea acestui proect.
Pumnea Gabriela: În cadrul Campaniei ”Din culisele poliției” am rămas impresionată și anume că ”tinerii sunt viitorul” și prin faptul că poliția susține tineretul pentru a le forma un viitor mai bun. Pe parcursul a două zile am acumulat multă informație utilă referitor la activitatea poliției și am avut parte de distracție. În a doua zi am vizitat IGP-ul unde mi s-au demonstrat birourile conducerii. Angajații de la Fulger ne-au demonstrat procedeile lor. La sfîrșitul campaniei am fost onorați cu diplome. Concluzia mea este că Poliția este cu siguranță mai aproape de noi toți.
Cu acest mesaj au venit cele două participante al proectului, pentru cei prezenți.
La fine șeful Inspectoratului de poliție Orhei le-a înmînat fetelor diplome în semn de recunoștință și spirit de activism civic pentru participare în cadrul campaniei ”Din culisele poliției”.