Gala Laureaţilor “Servicii Moderne de Bibliotecă”

Comentariile sunt închise pentru Gala Laureaţilor “Servicii Moderne de Bibliotecă” 53

În ziua de azi, 20 decembrie curent, la BPR „A.Donici ” Orhei s-au întrunit bibliotecarii la Gala Laureaţilor “Servicii Moderne de Bibliotecă” pentru a oficializa succesele obţinute în domeniu şi a destăinui cele mai bune practici şi lecţii învăţate cu multe reuşite. Au prezentat serviciile lansate şi realizările în comunitate 19 biblioteci, care prestează servicii moderne cu-n impact mai pronunţat în localitate. Bibliotecile din reţea au dezvoltat şi implementat în parteneriat cu actorii comunitari peste 70 Servicii Moderne de Bibliotecă. Cele mai cotate servicii se impun a fi: Croitoria în Topul celor mai căutate profesii, Sănătatea Femeii în era digitală, „iCAN pentru o carieră de succes”, „Creativitate şi Cunoaştere prin IT”, „Play Kids Tablet” etc.
La acest eveniment au fost invitaţi oaspeţi din diverse domenii de activitate din raion şi alte localităţi din ţară. În discursul său, Tudor GOLUB, preşedintele Raionului Orhei, s-a centrat pe rolul Bibliotecilor Publice din Raionul Orhei care, actualmente, „au devenit Centre comunitare active şi oferă servicii ce depăşesc rolul tradiţional, pe deplin centrate sunt pe necesităţile şi interesele diverselor categorii de utilizatori. În societatea modernă rolul bibliotecilor continuă să crească, se nasc noi lideri cu idei contemporane, care adoptă inovaţia, aduc schimbare în biblioteci şi sporesc oportunităţile de dezvoltare ale comunităţilor în care fac parte. Într-o lume informaţională aflată în permanentă metamorfoză, bibliotecile şi-au asumat noi responsabilităţi subliniind şi confirmând valoarea majoră pe care o oferă utilizatorilor şi întregii societăţi”.
„Fiecare activitate de a oferi informaţii este mult importantă. Bibliotecile Publice din Raion au devenit Centre multifuncţionale, unde tehnologiile moderne şi-au găsit lăcaş alături de cărţi şi alte servicii tradiţionale de calitate”, a reliefat Stepanida Ţugui, directorul BPR „A.Donici” Orhei.
Gala a finalizat cu înmânare de Diplome de Merit şi votul închis pentru „Cel mai modern serviciu de Bibliotecă”. Totalurile vor fi anunţate în ziua de 15 ianuarie 2018 – Ziua Naţională a Culturii.