Și în ajun de sărbători la datorie !!!

Comentariile sunt închise pentru Și în ajun de sărbători la datorie !!! 69

Consiliul Raional Orhei s-a întrunit astăzi, 27 decembrie 2017, în ședință extraordinară. Și, fiindcă suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, consilierii au fost întâmpinați cu urături și colinde de mai multe cete de urători, printre care elevii Gimnaziului Trebujeni și elevii LT „Alecu Russo”.
Ultima ședință din acest an a cuprins pe ordinea de zi 15 proiecte de decizii ce ţin de activitatea raionului şi viaţa socială a acestuia cum ar fi: aprobarea Programului teritorial de control al cancerului pentru anii 2017-2025, aprobarea Programului teritorial de combatere a hepatitelor virale B, C şi D pentru anii 2017-2021, aprobarea Planului teritorial de acţiuni pentru realizarea Programului Naţional privind controlul alcoolului pentru anii 2012-2020 pe parcursul anului 2018, aprobarea Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei de comunicare pentru schimbarea comportamentală pentru Programul Național de imunizări pentru anii 2016-2020.
Pe lângă acestea a fost aprobat și Planulu de activitate al Consiliului Raional pentru semestrul I al anului 2018 ce include un șir de activități de importanță socială: extinderea serviciului Echipa Mobilă pentru persoanele mature cu dezabilități, aprobarea Programului de susținere și promovare în domeniul culturii „50+50” pentru anul 2018, aprobarea Planului local anticorupție pentru anii 2018 – 2020 ș.a.
În aceeași ordine de ideii a fost examinat și proiectul de decizie cu referire la demisia vicepreședintelui raionului Orhei responsabil de domeniul economic, investiții și construcții, dl Sergiu Miron.