Direcția Generală Finanțe – INSTRUIEȘTE

Comentariile sunt închise pentru Direcția Generală Finanțe – INSTRUIEȘTE 36

La inițiativa Direcției Generale de Finanțe a Consiliului Raional Orhei, managerii instituțiilor publice de învățământ au participat astăzi, 2 februarie 2018, la sesiunea de instruirea privind gestionarea eficientă a banului public.
Deschiderea sesiuni a fost oficializată de Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, care a ținut să atragă atenția celor prezenți la prioritățile propuse pentru anul 2018. Astfel, prioritar fiind atragerea de investiții pentru eficientizare energetică în instituțiile de învățământ, buna gestionare a patrimoniului transmis în gestiunea economică a instituțiilor de învățământ și asigurarea securității vieții și sănătății copiilor.
În cadrul sesiunii șeful Direcției Generale Finanțe, Galina Colun a realizat o sinteză a executării bugetului pentru anul 2017 al instituțiilor de învățământ secundar cu statut de persoană juridică și particularitățile privind organizarea managementului financiar pentru anul 2018. În aceeași ordine de ideii, managerii IP au fost informați despre aspectele privind executarea bugetelor IP în urma regionalizării structurii sistemului trezorerial al Ministerului Finanțelor.