Ora Guvernului

Comentariile sunt închise pentru Ora Guvernului 194

Conform orarului întâlnirilor membrilor Guvernului în teritoriu, în ziua de 2 martie la Orhei, a fost prezent secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dna Elena Belei.

La masa de dialog au fost prezenți președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, șeful Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Vasile Costin, șeful Direcției Generale Educație, Silvia Mustovici, și managerii instituțiilor preșcolare și preuniversitare din raion.

În cadrul discuțiilor s-au conturat întrebări cu referire la lipsa cadrelor didactice, salarizarea nemotivantă a profesorilor și nivelul de instruire a tinerilor specialiști din domeniul educației. De o potrivă cu problemele expuse de cei prezenți, oficialul s-a interesat de atitudinea profesorilor față de noile reforme, debirocratizarea procesului de învățământ și educația digitalizată ce este inclusă în programa școlară.

În urma situației excepționale produsă la Gimnaziul Cucuruzeni, președintele raionului, Tudor Golub, a intervenit cu rugămintea către MECC de a se implica în soluționarea acestei probleme.