Dezvoltarea drumurilor locale

Comentariile sunt închise pentru Dezvoltarea drumurilor locale 151

În cadrul Programului „Dezvoltarea drumurilor locale”, pentru Raionul Orhei au fost alocate peste 75 mln lei, inclusiv 15 mln lei pentru drumurile regionale și 60 mln lei pentru drumurile locale.

La inițiativa președintelui Raionului Orhei, Tudor Golub, astăzi, 4 aprilie 2018, primarii satelor/comunelor din raion s-au întrunit în ședință de lucru cu referire la implementarea Hotărârii Guvernului, nr. 225 din 12 martie 2018, pentru aprobarea Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și a Programului de reparație periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și a străzilor.

Urmează ca în ziua de 23 aprilie să se desfășoare licitația pentru selectarea antreprenorului, care va efectua lucrările de reparație și construcție a drumurilor locale din Raionul Orhei. Domnul președinte a subliniat  că: „per raion va fi un singur antreprenor și un singur responsabil tehnic care vor ține cont de două lucruri de bază: termenul de realizare a lucrărilor și calitatea acestora”.

Astfel, în termen de 3 zile primarii vor prezenta informația ce ține de reperele geografice pentru fiecare localitate în parte.

Menționăm că, suplimentar pentru Raionul Orhei din Fondul Rutier sunt alocate 23 mln lei, inclusiv peste 10 mln lei gestionați de Consiliul Raional Orhei și 13 mln lei de primăriile satelor/comunelor din raion și municipiului.