Ziua Salvatorului la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Ziua Salvatorului la Orhei 94

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a marcat astăzi sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”. Ceremonia oficială de felicitare şi menţionare a întrunit efectivul Direcției Situații Excepționale din patru raioane Orhei, Rezina, Telenești, Șoldănești.

Aici salvatorii şi pompieri au fost felicitaţi de oficialii locali pentru curaj,  devotament şi sacrificiu, de care dau dovadă în misiunile de salvare. Mihail Harabagiu, Şeful Serviciului Situaţii Excepţionale, a ținut să mulțumească colegii atât din partea sa personală cât și din partea Guvernului Filip cu mențiuni, medalii și grade speciale.

Tudor Golub, președintele Raionului Orhei a subliniat în discursul său, că orice realizare pe care o înscriu salvatorii, nu poate fi trecută cu vederea, iar respectul oamenilor pentru fiecare dintre ei este pe măsură. Unul din veteranii Direcției Situații Excepționale Orhei prezent la eveniment a fost Iurie Siloci, actualmente vicepreședintele Raionului Orhei, care  din propria experiență cunoaște riscurile serviciului, dumnealui și-a îndemnat colegii să se mândrească, întrucât salvarea vieților omenește este cea mai importantă misiune.