Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice marcată la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice marcată la Orhei 145

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice a fost marcată la Orhei cu finalele jocurilor sportive a elevilor din Instituțiile de Învățământ din raion (Spartachiada raională). Începând cu luna ianuarie al anului curent sportivii au concurat la probele de baschet (băieți, fete), volei (băieți, fete), tenis de masă (băieți, fete), fotbal (băieți), șah și lupta națională trânta.

Evenimentul găzduit de Complexul Sportiv Raional a debutat cu o paradă fastuoasă a celor 700 sportivi, antrenori și amatori ai sportului. Cuvântul de salut din partea domnului Tudor Golub, președintele raionului Orhei, a fost transmis Tinerilor Sportivi de către domnul Iurie Siloci – vicepreședintele Raionului Orhei. Cu un mesaj de felicitare a fost prezent și domnul Victor Gherman, șeful Serviciului Tineret și Sport, care le-a urat sportivilor ca în urma competițiilor să învingă prietenia.

După ore bune de joc au fost desemnați învingători la probele pe echipe:

  • Baschet băieți – IP LT „Onisifor Ghibu”
  • Baschet fete – Gimnaziul Chiperceni
  • Volei băieți – Gimnaziul Susleni
  • Volei fete – Gimnaziul „Mihai Eminescu”
  • Tenis de masă băieți – Gimnaziul Tabăra
  • Tenis de masă fete – IP LT „Onisifor Ghibu”
  • Fotbal băieți – IP LT „Onisifor Ghibu”
  • Șah – IP LT „Alecu Russo”

Cupe, medalii, diplome, mingi și alte premii de preț  au fost înmânate pentru cei mai buni sportivi ai raionului. Și dacă tot am menționat despre premierea participanților, nu putem evita tradiționalii cocoși și tradiționalul berbec – trofeele „trântașilor” orheieni.

În acest sens, Serviciul Tineret și Sport, Aparatul Președintelui din cadrul Consiliului Raional Orhei aduce sincere mulțumiri domnilor Veveriță Sergiu și Sandu Portărescu pentru aportul considerabil adus la organizarea și desfășurarea Zilei Sportivului și sponsorizarea cadourilor tradiționale pentru desfășurarea luptei naționale „Trânta”.

Un exemplu demn de urmat !!!