Noi Inițiative

Comentariile sunt închise pentru Noi Inițiative 69

Pe 22 mai 2018, în incinta Consiliului Raional Orhei s-a desfășurat festivitatea de semnare a acordurilor cu cele 10 grupuri de inițiativă câștigătoare a Programului de Granturi Mici, runda 2018, implementat de Fondul pentru Tineri Orhei.

Evenimentul a demarat cu un cuvânt de salut din partea președintelui raionului Orhei, Tudor Golub, care a asigurat tinerii că au toată deschiderea Consiliului Raional Orhei în cadrul Programului de Granturi Mici.

Corina Erhan, coordonator Fondul pentru Tineri, a apreciat inițiativele tinerilor din acest an prezentând obiectivele generale ale programului, îndemnând tinerii să de-a dovadă de activism civic, unitate, responsabilitate şi solidaritate ca împreună să realizăm lucruri frumoase şi simţite de cetăţeni,

Cele 10 proiecte câștigătoare vor fi implementate în localitățile: Puțintei, Jora de Jos, Zahoreni, Susleni și municipiul Orhei. Proiectele propuse au drept scop participarea tinerilor la viaţa civică și dezvoltare comunitară; participarea tinerilor la educaţie, instruire şi informare; participarea culturală și timp liber pentru tineri; participarea tinerilor la procesul decizional.

Menționăm că, Programul de Granturi Mici pentru anul 2018 este în valoare de 59673 lei, dintre care 33300 lei sunt oferiți de Fundația Est Europeană și 26373 mii lei de Consiliul Raional Orhei.

Acest Proiect este realizat de „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru”, în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei cu suportul Fundației Est Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei.