Gala olimpicilor orheieni – odă adusă Excelenţei

Comentariile sunt închise pentru Gala olimpicilor orheieni – odă adusă Excelenţei 149

A devenit o tradiţie, ca, spre sfârşitul fiecărui an şcolar, la Orhei să se elogieze performanţele elevilor  din instituţiile de învăţământ la olimpiadele republicane şi raionale într-un cadru festiv.

„Gala olimpicilor” Orhei 2018, activitate organizată de Direcţia Generală Educaţie în colaborare cu Consiliul Raional Orhei,  a întrunit  elevi, cadre didactice, manageri şcolari, părinţi.

Evenimentul a fost onorat cu prezenţa domnului Tudor Golub, preşedintele raionului, Sergiu Pîslaru, vicepreşedintele raionului, doamna Alina Pascaru, șef DGE Teleneşti, doamna Valentina Sandu, director, Colegiul Pedagogic „V. Lupu”, Orhei.

Doamna Silvia Mustovici, şef DGE, a dat startul programului specific unei lecţii de bilanţ, a visurilor, succeselor şi realizărilor din domeniul educaţiei, a precizat că evenimentul este deja la a III – a ediţie şi a ţinut să fie remarcate următoarele:

Direcţia Generală Educaţie are toate motivele pentru a fi mulţumită şi mândră de faptul că rezultatele obţinute de elevii noştri la olimpiadele naţionale din acest an şcolar au fost din nou la înălţimea aşteptărilor şi au făcut dovada prestaţiei unui învăţământ de calitate, puternic ancorat în realitatea mereu exigentă a zilei de mâine. Experienţa, competenţele profesionale şi perseverenţa dascălilor au constituit cu siguranţă vectorul decisiv al rezultatelor voastre. Vă mulţumim, stimaţi profesori, pentru ceea ce reprezentaţi, iar voi,  dragi elevi,  credeţi cu fermitate în ceea ce aţi putea deveni. Voi sunteți modele care trebuie să motiveze și alți elevi.”

Domnul Tudor Golub, Preşedintele raionului Orhei a remarcat faptul, că, prin eforturi comune, DGE, cadrele didactice, elevii contribuie la permanenta reconfigurare a imaginii școlii de azi, la întreținerea pulsației de viață intelectuală autentică în raionul nostru. „Mulțumim pentru  performanțe obţinute și vă dorim să fiți mereu în căutare, să cuceriți noi înălțimi, să înregistrați noi succese. Felicit acești olimpici tineri, care sunt viitorul nostru, vreau să-i încurajez să ducă mai departe faima familiei, școlii și raionului ”

Cu mesaje de felicitare pentru urcuşurile valorice în sistemul educaţional au venit oaspeţii, invitaţii, elevii și părinţii.

Într-o atmosferă solemnă, pe potriva aurei evenimentului, în scenă au fost invitați premianţii olimpiadelor republicane şi deținătorii locurilor I în cadrul olimpiadelor raionale, unde li s-au înmânat diplome și premii.

Secretele succesului le-au  destăinuit elevii  liceeni din raioanele Orhei şi Teleneşti care, într-o manieră proprie, au ţinut să puncteze faptul că festivitatea de omagiere a elevilor olimpici constituie un prilej de a împărtăși, la finalul unui an școlar, bucuria a ceea ce au câștigat, de fapt, dincolo de premii sau diplome: șansa unor întâlniri extraordinare între elev și profesor, oameni cu vârste intelectuale diferite, dar cu pasiuni și interese comune, care au prins gustul competiției și au făcut din acesta un mod de viață.

Laureaţii concursurilor raionale, republicane şi internaţionale din IP Gimnaziul “ Doina  şi Ion Aldea-Teodorovici”, şcoala de muzică Orhei, Centrul de Creaţie a Copiilor, Centrului de Creaţie Tehnică au întregit evenimentul cu numere artistice pline de emoţie și energie.

Vocea impecabilă şi prestaţia artistică deosebită a dl. Maxim Prepeliţă, laureat al Concursului „Românii au talent,” a culminat activitatea.

Cu speranța, că Gala Olimpicilor a reprezentat momente din recunoștința și aprecierea pe care le merită elevii, profesorii –  îndrumători și părinții, ne exprimăm mulțumirea că ne-au fost alături și că împreună am reușit să însuflețim o întâlnire specială a protagoniştilor cunoaşterii intelectuale.

 

                                                                                                  Şef DGE        Silvia Mustovici