DCFTA INFO BUSINESS: Întreabă Expertul!

Comentariile sunt închise pentru DCFTA INFO BUSINESS: Întreabă Expertul! 67

Cum putem accesa suport și finanțare pentru creșterea competitivității afacerii și dezvoltarea companiei într-un mediu competitiv? Care sunt pașii necesari în orientarea spre export? La aceste întrebări, dar și la multe altele, au primit răspunsuri agenții economici din raioanele Orhei, Șoldănești, Telenești, Rezina și Criuleni. Răspunsurile au fost oferite în cadrul Campaniei de informare și asistență pentru mediul de afaceri privind DCFTA Info Business: Întreabă Expertul.
Cei mai buni specialiști și experți din țară au informat agenții economici referitor la norme și standarde europene ce vizează atât companiile exportatoare și importatoare din Republica Moldova, cât și companiile cu operațiuni pe piața internă. Ei au oferit, de asemenea, informații despre surse de asistență financiară, sub formă de suport tehnic și investiții cu sprijinul UE pentru creșterea competitivității companiilor în domeniile unde procesul de adaptare implică costuri semnificative, pași de urmat în dezvoltarea afacerii pentru export, etc. Disponibilitatea experților de a consilia și de a consolida pozițiile agenților economici din regiune, a fost apreciată și de Președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, care fiind prezent la eveniment a ținut să încurajeze reprezentanții mediului de afaceri să depășească barierele și să acorde cît mai multe întrebări experților.
Menționăm că Campania de informare a mediului de afaceri are loc în cadrul Proiectului „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”.