Dedicat jurnalismului

Comentariile sunt închise pentru Dedicat jurnalismului 50

Alături de prieteni, rude, colegii și foști colegi,  Tudor Iașcenco, directorul și fondatorul  săptămânalului regional independent „Cuvântul”, a sărbătorit frumosul jubileu de 70 ani, 50 dintre care i-a dedicat jurnalismului. Cu ocazia jubileelor, astăzi , 8 iunie 2018, la Biblioteca publică raională „Mihai Eminescu” din Rezina, au fost lansate și cărțile „EU şi NOI”, a volumului cinci din ciclul „30 de întrebări de-acasă” şi a ediţiei reeditate „Revenire la Coșerniţa Sorocii și oamenii ei”.

Tudor Golub, președintele raionului Orhei, prezent la eveniment și-a exprimat întreaga admirație față de domnul Iașcenco, conferind Diploma de Onoare din partea Consiliului Raional Orhei  în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia substanţială întru promovarea Culturii Jurnalismului, originalitatea materialelor înscrise pe scara timpului.

Pentru materialele sale jurnalistice de o înaltă calitate profesională, Tudor Iaşcenco, a fost premiat cu numeroase trofee de excelenţă jurnalistică, inclusiv de patru ori – premiul „Jurnalistul anului” (1999, 2003, 2006, 2012), oferit de Clubul de Presă din Chișinău, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.