Festivalul-concurs raional de folclor ”CIREȘAR-2018”

Comentariile sunt închise pentru Festivalul-concurs raional de folclor ”CIREȘAR-2018” 97

Pe 10 iunie, curent, în s. Puțintei, r-nul Orhei, a avut loc Festivalul-concurs de folclor, ”Cireșar-2018”.
Locul pitoresc, ambianța de sărbătoare, ochii zîmbitori și alaiul portului popular a colectivelor artistice care s-au deplasat la estrada de vară în frunte cu fanfara au scos de prin ogrăzi mulți săteni și au lăsat fără cuvinte toți spectatorii dornici de aplauze și veselie.
Farmecul sărbătorii a început cu spectacolul teatralizat unde toți participanții, ospeții, au fost serviți cu cireșe, iar apoi toată lumea a fost invitată să întindă o horă de sărbătoare.
În luna cireșelor coapte, cînd soarele strălucește mai viu ca niciodată, ne-am adunat în inima Codrilor pentru a îmbina savoarea inconfundabilă a cireșelor cu un spectacol de bun gust prezentat de mai multe colective din raion: ansamblul folcloric”Codrencile” s. Puțintei, fanfara ”Codru”, s. Seliște, ans. folcloric ”Mitoceanca”,s. Mitoc,”Plai Natal” ,s. Brăviceni, ans.folcloric ”Doinița”,s.Ghetlova, dinastia de familie ”Gînco”,s.Vatici, ans. folcloric, s. Hulboaca, ” Comorile Plaiului”, s. Biești, ” Baștina”, s. Peresecina și ans. folcloric” Codrencile”, s. Bolohani .
Cuvinte și urări frumoase participanților le-a dorit Dna Elena Guler, șef Secția Cultură Orhei, care a venit cu vorbe bune pentru toți cei prezenți.
Festivalul – concurs raional “Cireșar 2018” este inițiat de Secția Cultură, în colaborare cu Primăria s. Puțintei, în scopul promovării folclorului național, a creației artiștilor amatori, monitorizarea tradițiilor și obiceiurilor populare, promovarea portului popular și impulsionarea vieții culturale în localitățile rurale.
Colectivele participante au fost menționate de către juriu cu diplome și recompense bănești.
Secția Cultură aduce mulțumiri tuturor colectivelor participante, primarilor comunelor și satelor care au asigurat cu transport deplasarea participanților și tuturor celor care au contribuit la desfășurarea unei sărbători cu adevărat frumoase în special doamnei primar a comunei Puțintei, Dna Elena Soboleva, care a investit mult suflet la organizarea și desfășurarea sărbătorii