„Aleea Siguranței” la Orhei

Comentariile sunt închise pentru „Aleea Siguranței” la Orhei 62

Campania „Aleea Siguranței” promovată de Inspectoratul General de Poliție a ajuns și la Orhei. Astăzi, Inspectoratul de Poliție, Orhei împreună cu autoritățile locale au inaugurat în Scuarul Europei „Aleea Siguranței”. Aici,  au fost  instalate mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii vor fi informați cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de hoţi, despre siguranţa în trafic, dar şi  cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

Cei care vor trece pe Aleea Siguranței vor urmări următoarele mesaje:

* Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.

* Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

* Ai grijă de bunurile personale: portmoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

* Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

* Mascota Poliției, alături de polițiști și voluntari a împărțit trecătorilor pliante informative în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoți.