Modernizarea sistemului medical

Comentariile sunt închise pentru Modernizarea sistemului medical 62

Asistența medicală urgentă din Raionul Orhei continuă să se modernizeze. Astăzi, 7 iulie 2018, a fost inaugurată Staţia de asistenţă medicală urgentă în comuna Chiperceni, care va deservi peste 13 mii cetățeni din 12 localități învecinate.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți oficiali în persona dlui Boris Golovin, deputat în parlamentul Republicii Moldova, dl Tudor Golub, președintele raionului Orhei, dl Ion Voloșciuc, primarul de Chiperceni, manageri ai instituțiilor medicale din teritoriu și colaboratorii CNAMUP.


În discursul său președintele raionului Orhei, Tudor Golub a menționat: „Dacă există o conlucrare eficientă între administrația publică centrală, locală și cetățeni, atunci lucrurile decurg mult mai ușor și mai eficient. Doar împreună putem să realizăm lucruri frumoase!”


Noul sediu dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare. Totodată, este construit un garaj cu două boxe de protecție și staționare a 2 autosanitare. Noua ambulanță este dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital: buteliile de oxigen portative, defibrilatoare, aspiratoare, cardiografe.