Raionul Orhei se va înfrăți cu Județul Bacău

Comentariile sunt închise pentru Raionul Orhei se va înfrăți cu Județul Bacău 103

Consiliul Raional Orhei s-a întrunit astăzi, 13 iulie 2018, în ședință ordinară. Pentru ordinea de zi au fost propuse 17 proiecte de decizii, aprobate în mod operativ graţie examinării minuțioase în prealabil a agendei în cadrul comisiilor consultative ale CR.

Printre proiectele de decizii prioritare aprobate în cadrul ședinței de astăzi a constituit alocarea mijloacelor financiare și aprobarea cheltuielilor operaţionale efectuate prin dispoziţiile preşedintelui raionului. Astfel, sute de persoane din raionul Orhei vor beneficia de suport financiar pentru acoperirea unor cheltuieli suportate în urma tratamentelor medicale costisitoare.

Tot astăzi a fost aprobată decizia cu privire la modificarea bugetului raional pentru anul 2018, unde 14 unități administrativ-teritoriale vor primi transferuri cu destinație specială pentru finalizarea unor lucrări de construcție, reparație, amenajare sau dotare a instituțiilor publice din localități.

Este de menționat că, datorită donației A.O. „Federația Moldovenească de Fotbal”, Î.M „Complexul Sportiv Raional” Orhei dispune de nocturne pentru desfășurarea mocilor de fotbal pe timp de noapte. Astfel, prin Decizia 4/10.3 s-a aprobat tariful serviciilor contra plată prestate de Î.M „Complexul Sportiv Raional” Orhei în regim nocturn.

Un alt proiect de importanță socială aprobat în ședința de astăzi constituie donația din partea Primărie Sectorului 1 al municipiului București, prin care raionul Orhei a beneficiat de 12 tone îmbrăcăminte pentru persoanele social vulnerabile. Urmează ca, în perioada imediat următoare, Comisia să distribuie donația către primăriile locale în raport cu numărul de populație.

Și dacă o practică bună demonstrează că doar în comun se realizează lucruri frumoase, astăzi a fost aprobată și Înțelegerea de Cooperare și Înfrățire între Județul Bacău și Raionul Orhei.