Învățământul Dual în Atenția Experților.

Comentariile sunt închise pentru Învățământul Dual în Atenția Experților. 64

Elemente ale învățământului dual au fost pilotate în Republica Moldova începând cu anul 2014. Fiind ceva absolut nou pentru țara noastră, învățământul dual trezește interesul elevilor, dar și a companiilor, lucru lesne de înțeles.
Precum spuneam mai sus, responsabilitățile de instruire a specialiștilor, atât de valoroși pentru economia națională, sunt distribuite între instituțiile de învățământ profesional tehnic și agenții economici, aceștia fiind parteneri în procesul de instruire duală.
Aceast program de formare profesională a captat și atenția Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. Cu scopul analizei programelor de formare profesională prin învățământ dual, astăzi 14 Septembrie 2018, un grup de experți, specialiști din diverse domenii în frunte cu vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dl Petru Chiriac, au interprins o vizită de documentare la Instituția Publică Școala Profesională din municipiul Orhei, dar și la înterprinderea „ASPA” SA. Cu un cuvânt de salut către delegați, la eveniment a fost prezent și dl Iurie Siloci, vicepreședintele raionului Orhei. Dumnealui a mulțumit experților, dar și conducătorilor celor două instituții partenere: Școlii Profesionale și Societății pe Acțiuni „ASPA”, pentru eforturile care le depun în educarea tinerii generați – generația care are ca obiectiv prioritar de a reabilita economia Republicii Moldova prin muncă și dăinuire.