Investiții Sociale în Crearea Condițiilor Decente pentru Elevi.

Comentariile sunt închise pentru Investiții Sociale în Crearea Condițiilor Decente pentru Elevi. 63

Îmbunătățirea infrastructurii școlare și crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional într-o ambianță plăcută este obiectivul principal al Proiectului Guvernamental „Reforma Învățământului în Republica Moldova”. În acest scop, se efectuează o serie de lucrări de reparație a unuia din cele mai mari licee din regiunea de Centru a Republicii Moldova, care se află chiar pe teritoriul Raionului Orhei. Vorbim despre Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” condus de către doamna Maria Chișlaru-Mașnic. Această instituție este frecventată de circa 1300 de elevi, asigură cu locuri de muncă 86 cadre didactice și un efectiv auxiliar în număr de 48 de persoane.
Cu scopul examinării mersului Proiectului, pe eșantier au fost prezenți Directorul Executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, dl Mircea Eșanu, Președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, Directorul IP LT „I.L.Caragiale”, doamna Maria Chișlaru-Mașnic, Șeful firmei de construcții care execută lucrările, dl Ivan Cicanci, responsabilii tehnici, ingineri, arhitecți și dirigintele de eșantier dl Andrei Barannik. Pe parcursul ședinței de informare despre derularea Proiectului, s-a dat clar de înțeles că ar fi bine de identificat noi surse de finanțare pentru a adăuga lucrări neprevăzute în proiect din motive economice.
Menționăm că, Banca Mondială investește circa 12 milioane de lei în renovarea instituției date, iar Consiliul Raional Orhei, pînă în prezent, a cofinanțat proiectul cu suma de 500 mii lei. Costul lucrărilor neprevăzute ar putea să se ridice la peste 2 milioane de lei – bani care urmează a fi identificați spre finanțarea și susținerea Proiectului sus menționat.