Copiii merită condiții decente!

Comentariile sunt închise pentru Copiii merită condiții decente! 35

Astăzi, 28 noiembrie 2018, încă două gimnazii din comunele Berezlogi și Piatra se bucură de darea în exploatare a noilor blocuri sanitare de tip Ecosan. În aceste instituții, precum și în multe altele din raionul Orhei, dar și din întreaga Republică, nu erau preconizate blocurile sanitare (viceele) în cadrul instituției – acestea erau afară în condiții neprielnice după tradiția lăsată încă din antichitate.
Unul din obiectivele care și le-a propus Tudor Golub, în calitatea sa de Președinte a Raionului Orhei, a fost de a îmbunătăți condițiile de trai a cetățenilor raionului Orhei. Crearea condițiilor sanitare pentru copii – corespunde exact obiectivului care dumnealui și l-a propus și iată că se realizează. Blocul sanitar de tip ecosan oferă condiții pentru circa 200 de utilizatori şi include 3 cabine pentru băieți şi 4 cabine pentru fete. Una din cele 7 cabine a fost amenajată pentru accesul şi utilizarea de către elevii și profesorii cu necesități speciale. Blocul sanitar asigură accesul la apă, acesta fiind racordat la sistemul de alimentare cu apă, accesul la toalete decente şi la instalații ce permit utilizatorilor să se spele pe mâini, la intrarea în blocul sanitar fiind instalate lavoare şi uscătoare. Accesul la toaletă se face din interiorul școlii. Aceste blocuri sanitare au fost realizate datorită susținerii financiare din partea Consiliului Raional Orhei și a Municipalității din Geneva (Elvetia) prin intermediul A.O.Solidaritatea Europeană pentru Apă Moldova (SEAM), iar Proiect tehnic şi managementul calităţii a fost asigurat din cadrul Proiectului Elveției de Apă şi Sanitație în Moldova (ApaSan). Elevii și părinții, profesorii dar și personalul tehnic din cadrul instituțiilor școlare vizate mai sus au adus sincere mulțumiri finanțatorilor.
Nu este de rușine să recunoști ceea ce nu ai, dar rușinos ar fi să nu păstrezi ceea ce a venit cu scopul de a păstra sănătatea ta – a menționat Jonathan Hecke, coordonatorul Proiectului Apasan Moldova.