Festivalul Concurs Național de Dans Folcloric pentru copii – ediția 2019.

Comentariile sunt închise pentru Festivalul Concurs Național de Dans Folcloric pentru copii – ediția 2019. 34

Casa de Cultură din s. Peresecina, r. Orhei s-a transformat astăzi 7 aprilie curent, în ring de dans, unde mai multe colective din întreaga țară s-au întrecut în grație și talent la Festivalul Concurs Național de Dans Folcloric pentru copii – ediția 2019.
Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în parteneriat cu Secția Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei și cu sprijinul Primăriei s. Peresecina, r. Orhei au organizat acest Festival cu caracter competitiv, în care este încurajat schimbul cultural, învățarea din propria evoluție artistică, dar și din experiența celorlalți participanți.
„Hai la joacă pe toloacă” generic, ce a îndemnat atât spectatorii cât și participanții la descoperirea, promovarea și susținerea tinerelor talente din domeniile dansului folcloric cât și apropierea cu respect și demnitate de valorile noastre tradiționale.
Juriul format în componența: Constantin Seremet, maestru emerit în artă, Diana Dicusari, Director CNCPPCI, Elena Guler, Șef Secția Cultură Orhei, Oleg Volontir, Director Artistic al centrului, Denis Ginga, specialist-coregraf și Valeriu Topor, maestru în artă, au apreciat dansul participanților, care reprezintă cea mai veche artă populară, fiind totodată un „poem al neamului”, căci, cînd dansează moldovenii − „inimile vorbesc”.
Cu acest prilej, aducem sincere mulțumiri celor care sau implicat la frumoasa organizare a acestui festival.

Daniela Olari, 

specialist superior, Secția Cultură