Ziua Portului Popular

Comentariile sunt închise pentru Ziua Portului Popular 51

Deja a devenit o tradiție frumoasă ca în luna lui cireșar să sărbătorim „Ziua Portului Popular”. Astăzi, 23 iunie 2019, colectivele artistice din Raionul Orhei s-au întâlnit la Festivalul Raional „Mândru-i Portul Orheian”, unde au prezentat costumul popular lăsat din străbuni.

La festivitate au fost prezenți oficiali în persoana președintelui Raionului Orhei, Ion Frunze, vicepreședintele raionului, Iurie Siloci, primarii de Cucuruzeni, Berezlogi, Bolohan și, nu în ultimul rând, specialiștii Secției Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei.

În mesajul său președintele raionului a remarcat  interesul dinamic al publicului autohton, dar și al celui străin față de tradițiile și valorile noastre culturale, mulțumindu-le tuturor pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului .

Sărbătoarea are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de confecționare a costumului popular pe plan național și internațional.

 

Oxana Muntean

șef, Secția Relații cu Publicul