„ ULTIMUL SNOP – BOABE AURII”

Comentariile sunt închise pentru „ ULTIMUL SNOP – BOABE AURII” 64

Aflată la cea de-a VI Ediție, Sărbătoarea „Ultimul Snop”, organizată de Secția Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului Raional Orhei, a demarat astăzi, 13 august, în satul Ivancea. Evenimentul a întrunit agricultori, plugari, agenți economici și primari din raion, care au fost întâmpinați cu pâine, sare şi mult soare, cu cântec, dans şi voie bună.
Cu un mesaj de felicitare cu ocazia încheierii secerişului și mulţumiri pentru munca depusă truditorilor pământului, care şi-au legat destinul de această muncă grea, au fost alături de ei oficialii locali: Tudor Golub, președintele Raionului Orhei, Ilie Rabii, vicepreședintele raionului, Anatol Iațîșin, șef Secție Agricultură și Alimentație şi Andrei Globa, președintele Comisiei Agrare.
Sărbătoarea a avut menirea de a stimula pe toţi cei antrenaţi în cultivarea, recoltarea şi depozitarea cerealelor. Astfel, cei mai buni agenți economici, combaineri şi primari au fost menționați cu Diplome de Onoare și tradiționalul Colac, pentru organizarea, recoltarea și transportarea culturilor cerealiere de Grupa I la un nivel înalt. Cu siguranță, oamenii muncii au meritat pe deplin toată aprecierea concetățenilor noștri! În pofida tuturor dificultăților, mutațiilor suportate de agricultură de-a lungul evoluției sale, Oamenii Câmpului îşi continuă munca aici, acasă, prin aceasta contribuie la consolidarea și dezvoltarea continuă în domeniul agricol. Sectorul agrar este unul contribuitor, tradițional și de importanță majoră pentru Ţară, întrucât reprezintă pilonul de bază al economiei naționale.
La trecerea în revistă a rezultatelor recoltării,Ilie Rabii a remarcat faptul, că anul 2016 comparativ cu anul 2015 este mai favorabil, dar totodată, a scos în evidență și unele neajunsuri, lacune pentru a fi evitate în viitor.