Vizită de Lucru la IMSP Spitalul Raional Orhei

Comentariile sunt închise pentru Vizită de Lucru la IMSP Spitalul Raional Orhei 571

Astăzi, 18 mai 2017, IMSP Spitalul Raional Orhei, a fost vizitat de reprezentanții Ambasadei Suediei în Ucraina și Republica Moldova – în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Delegația de 12 persoane a fost însoțită de reprezentanții ADR Centru, administrația IMSP Spitalului Raional Orhei, în persoana dnei Elena Palanciuc și vicepreședintele raionului Orhei, dl Dorin Zghibarța.

În cadrul întrevederii, dna Palanciuc, a prezentat instituția și etapele modernizării acesteia în urma implementării numeroaselor proiecte cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Este de menționat că, IMSP Spitalul Raional Orhei, înregistrează costuri reduse după instalarea termopanelor, izolarea termică a tuturor pereților, instalarea preparatelor apei calde prin intermediul panourilor solare la centrul perinatal și intensificarea măsurilor de eficientizare energetică pentru toate blocurile. Evaluarea costurilor și monitorizarea eficienței energetice se datorează implementării sistemului inteligent de management a consumului de energie, care de asemenea a fost instalat cu ajutorul GIZ.

Importanța implementării proiectelor a fost menționată și de vicepreședintele raionului Orhei, dl Dorin Zghibarța „este o comoditate în prim plan pentru pacienți – nu doar din Raionul Orhei, dar și pentru cei din raioanele vecine, care beneficiază de serviciile Spitalului Raional Orhei”.