Lacrimi și durere: Primarul comunei Ghetlova, Oleg Stăvilă, a fost petrecut pe ultimul drum

Luni, 20 septembrie 2021, 17:12

Astăzi, 20 septembrie 2021, cu durere în suflet, lacrimi și mesaje de adio locuitorii comunei Ghetlova și-au petrecut edilul pe ultimul drum.

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Sf. Arhanghel Mihail și Gavriil din satul Jora de Jos, raionul Orhei

Luni, 20 septembrie 2021, 09:55

La data de 19 septembrie 2021, cu prilejul pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail, sărbătoare numită în popor „Ciuda” – din slavonă „Minunea”, Sfânta Liturghie la biserica Sf. Arhanghel Mihail și Gavriil din satul Jora de Jos, raionul Orhei, a fost oficiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Mesaj de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia Hramului cinstit de pomenirea Minunii Sfântului Arhanghel Mihail

Duminică, 19 septembrie 2021, 12:53

În ziua de 19 septembrie creștinii-ortodocși sărbătoresc pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail:

Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia Zilei profesionale ai lucrătorilor din sfera protecției sociale a populației.

Duminică, 19 septembrie 2021, 10:35

Gimnaziul „Feodor Ostapciuc” din satul Sămănanca a fost renovat capital

Vineri, 17 septembrie 2021, 17:14

Un nou proiect ambițios al echipei Partidului „ȘOR” a fost implementat în satul Sămănanca, raionul Orhei. Elevii claselor primare și dascălii de la gimnaziul rus „Fiodor Ostapciuc” se bucură de condiții excelente.

Ședința Extraordinară a Consiliului Raional Orhei din 14 septembrie 2021

Miercuri, 15 septembrie 2021, 12:40

La data de 14 septembrie 2021, Consiliul Raional Orhei s-a întrunit în ședință extraordinară!

Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia Hramului satului Neculăieuca

Marți, 14 septembrie 2021, 14:05

Astăzi, biserica creștin ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Simeon Stâlpnicul, iar locuitorii satului Neculaeuca își sărbătoresc și Hramul localității.

O nouă promisiune îndeplinită de echipa Partidului „ȘOR”, din raionul Orhei. Comuna Biești a fost complet iluminată

Marți, 14 septembrie 2021, 12:11

O nouă promisiune îndeplinită de către echipa Partidului „ȘOR”, din raionul Orhei. Comuna Biești, din care face parte satul-reședință cu același nume, precum și localitățile Cihoreni și Slobozia-Hodorogea, a fost complet iluminată. Aproximativ 3 000 de locuitori ai comunei se bucură de lumină pe străzi, după ani buni de așteptare.

Filiala Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, tot mai aproape de a fi extinsă la Orhei!

Luni, 13 septembrie 2021, 19:17

Astăzi, 13 septembrie 2021, Consiliul Raional Orhei și Primăria Municipiului Orhei au fost vizitate de delegația Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), reprezentată de dl Rector - prof. univ dr.Tudorel TOADER și dl Prorector pentru strategie, dezvoltare instituţională şi personal - prof. univ. dr. Corneliu IAȚU.

Peste jumătate de milion de oameni au vizitat vara „Orheiland”, parc construit la inițiativa lui Ilan Șor

Vineri, 10 septembrie 2021, 12:13

Visuri împlinite, amintiri și momente de neuitat petrecute în raionul Orhei de mii de familii. Sute de mii de copii din țara noastră, dar și din străinătate, împreună cu părinți și bunei au vizitat în această vară „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor.

Proiectul amplu de construire a terenurilor de joacă în raionul Orhei, implementat cu succes de echipa lui Ilan Șor

Miercuri, 08 septembrie 2021, 12:07

Noi exemple care demonstrează faptul că echipa Partidului „ȘOR” își îndeplinește promisiunile făcute în fața alegătorilor. Alte patru terenuri de joacă au fost construite pentru copiii din localitățile din raionul Orhei. Este vorba despre comuna Puțintei și satul Vîprova din această comună, precum și localitățile Isacova și Budăi. Amplul proiect, care prevede construirea a aproximativ 60 de terenuri de joacă, este pe ultima sută de metri.

Inaugurarea monumentului înălțat în memoria Eroilor comunei Ciocîlteni

Sâmbătă, 04 septembrie 2021, 19:45

Astăzi, 4 septembrie 2021, în satul Ciocîlten, raionul Orhei, s-a desfășurat ceremonia de deschidere oficială a monumentului Eroilor comunei Ciocîlteni căzuți în luptele de pe Nistru și Afganistan, precum și a celor care au participat la lichidarea consecințelor avariei atomice din Cernobîl.

Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, adresat IPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, cu prilejul aniversării jubileului de 65 de ani

Sâmbătă, 04 septembrie 2021, 18:22

Străzile din orașul Orhei, renovate în ritm alert de către echipa lui Ilan Șor

Vineri, 03 septembrie 2021, 14:37

Strada Șoimarul din Orhei a fost complet renovată și inaugurată de echipa Partidului „ȘOR”, după 40 de ani, timp în care nu a fost reparată. Acest drum este o arteră importantă pentru localnici, în special pentru profesorii și elevii care învață la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, precum și pentru cadrele medicale care muncesc la Centrul Medical „Munteanu” și Centrul Medicilor de Familie din oraș.

Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia ZILEI ARMATEI NAȚIONALE

Vineri, 03 septembrie 2021, 09:55

În fiecare an, la 3 septembrie, poporul Republicii Moldova marchează Ziua Armatei Naționale. Astăzi Armata Națională împlinește 30 de ani de la fondare! Această zi este sărbătorită nu doar de cei care poartă uniformă, dar și de toți bărbații ce au făcut serviciul militar, familiile acestora și nu în ultimul rând doamnele și domnișoarele pentru care cuvintele disciplină, uniformă militară și datorie față de patrie sunt trecute prin propria experiență.

Raionul Orhei, în topul ratingului unde se câștigă cel mai bine din țară

Joi, 02 septembrie 2021, 20:36

Conform datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, câștigul salarial mediu lunar nominal brut în Moldova, în anul 2020, a fost de 7.943lei.

Elevii din orașul Orhei, care vor fi buni la învățătură, vor primi premii din partea Fundației „Miron SHOR”

Miercuri, 01 septembrie 2021, 14:37

Tradiție păstrată la Orhei. Elevii claselor a IX-a și a XII-a de la gimnaziile și liceele din municipiul Orhei vor fi răsplătiți cu premii, dacă vor înregistra performanțe la învățătură și vor avea un comportament exemplar.

Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia începerii noului an școlar!

Miercuri, 01 septembrie 2021, 09:32

Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia începerii noului an școlar!

Sărbătoarea Națională „Limba Noastră” marcată la Orhei

Marți, 31 august 2021, 15:06

Astăzi în Republica Moldova este marcată Sărbătoarea Națională: „Limba Noastră”.

Să sărbătorim împreună ziua națională „Limba Noastră”

Duminică, 29 august 2021, 19:56