Mihai Eminescu omagiat la Orhei cu prilejul a 172 de ani de la naștere

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 12:07

Conducerea raionului și a municipiului Orhei l-a omagiat astăzi, 15 ianuarie, pe Geniul literaturii mondiale - Mihai Eminescu. Marșul de omagiu și depunerea de flori la bustul Poetului face parte dintr-un șir de activități organizate cu prilejul împlinirii a 172 de ani de la nașterea „Luceafărului” poeziei noastre, Mihai Eminescu.

Proiectul lui Ilan Șor - OrheiLand așteaptă oaspeți

Luni, 03 ianuarie 2022, 11:56

OrheiLand și-a deschis porțile pentru vizitatorii care doresc să efectueze excursii în cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, construit la inițiativa lui Ilan Șor. Astfel, în a doua zi a anului 2022, peste 3000 de copii și părinți, din mai multe localități din țară, au mers la OrheiLand să se bucure de atmosfera de poveste și să se distreze în cel mai frumos parc din țară, unde totul este gratuit.

Peste opt mii de pensionari au primit daruri în ajun de sărbătorile de iarnă

Joi, 30 decembrie 2021, 13:00

În raionul Orhei, tradiția de a le oferi pensionarilor și persoanelor cu dizabilități alimente pentru masa de sărbătoare continuă. Și asta deoarece toată lumea merită să aibă parte de sărbători frumoase. Darurile au ajuns la peste opt mii de oameni cu vârsta de cel puțin 70 de ani raionul și orașul Orhei, dar și la aproximativ 400 de copii cu nevoie speciale.

„E vremea colindelor!“ — festivalul care a dăruit lumina sfântă a sărbătorilor de iarnă!

Joi, 30 decembrie 2021, 12:38

Seara zilei de miercuri, 29 decembrie 2021, a fost marcată de festivalul "E vremea colindelor", desfășurat în incinta Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”.

Revelion spectaculos, la OrheiLand, cu focuri de artificii și 3 Sud Est, care va încânta publicul cu melodiile preferate

Joi, 30 decembrie 2021, 10:45

Toată lumea, de la mic la mare, este așteptată, în noaptea dintre ani, la OrheiLand, cel mai mare parc de distracții din țară. La inițiativa lui Ilan Șor, de Revelion, va fi organizat un program de sărbătoare senzațional, cu muzică, voie bună, urări de bine și tradiționalul spectacol de artificii.

Vă așteptăm cu drag la festivalul „E vremea colindelor!”

Marți, 28 decembrie 2021, 16:49

Festivalul „E vremea Colindelor” organizat anual de Consiliul Raional Orhei în parteneriat cu primăria municipiului Orhei și Vicariatul de Orhei – este la o nouă ediție!

Drum lin spre ceruri Maestrului Victor Socaciu - un veșnic îndrăgostit de oamenii și meleagurile Moldovei

Luni, 27 decembrie 2021, 21:03

Spre marele meu regret am aflat că astăzi, 27 decembrie 2021, a murit Victor Socaciu - autor și interpret de muzică folk.

Ziua Națională a ACTORULUI omagiată de conducerea raionului și municipiului Orhei

Luni, 27 decembrie 2021, 15:30

Oamenii de teatru din Republica Moldova marchează astăzi Ziua Națională a Actorului.

Toată Moldova a venit la Orheiland, la deschiderea celui mai frumos Târg de Crăciun din țară

Duminică, 26 decembrie 2021, 14:36

Peste 25 de mii de oameni s-au adunat la Orheiland, de Crăciunul pe stil nou, acolo unde a fost dat startul sezonului de iarnă și a fost inaugurat cel mai frumos Târg de Crăciun din țară. Vizitatorii au avut posibilitatea să petreacă momente de neuitat, în cel mai mare parc de distracții din Moldova, care este împânzit de mii de luminițe colorate și unde totul este gratuit. Atmosfera de sărbătoare a fost încinsă de interpretul din Rusia, Habib, care a fost acompaniat de fani.

Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia ajunului Crăciunului sărbătorit pe stil nou

Vineri, 24 decembrie 2021, 17:59

Dragi orheieni și locuitori ai raionului Orhei, Mă adresez în deosebi celor care sărbătoresc nașterea Mântuitorului nostru Isus Hristos pe stil nou:

„Gala Voluntarilor” - Apreciere și Recunoștință pentru spiritul de inițiativă al tinerilor orheieni

Vineri, 24 decembrie 2021, 12:40

La inițiativa Serviciului „Tineret și Sport” din cadrul Consiliului Raional Orhei s-a desfășurat ”Gala Voluntarilor” – evenimentul dedicat tinerilor activi și energici care își dedică timpul liber faptelor frumoase în folosul comunității!

„Gala Directorilor” – instituțiilor de învățământ, organizată în premieră sub egida Președintelui Raionului Orhei, Dinu ȚURCANU

Joi, 23 decembrie 2021, 12:09

Managerii instituțiilor educaționale din municipiul și raionul Orhei au participat la „Gala Directorilor” – instituțiilor de învățământ, organizată în premieră sub egida Președintelui Raionului Orhei, Dinu ȚURCANU

Sfântul Ierarh Nicolae cinstit prin rugăciune de conducerea raionului Orhei și zeci de enoriași

Duminică, 19 decembrie 2021, 14:02

Astăzi creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântului Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni, ocrotitorul copiilor și al credinței Ortodoxe.

Mesajul de felicitare a Președintelui Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, cu prilejul Zilei Poliției Naționale

Sâmbătă, 18 decembrie 2021, 12:13

Poliția Republicii Moldova marchează 31 de ani de la crearea sa - timp în care actualii angajați și veteranii, au dat dovadă de curaj, devotament și abnegație, asigurând ordinea publică, respectarea Legii, securitatea statului și a fiecărui cetățean în parte.

Magia sărbătorilor de iarnă ia amploare în raionul Orhei!

Joi, 16 decembrie 2021, 20:13

Astăzi, cu un colind minunat și multă voie bună, Consiliul Raional Orhei a fost vizitat de surioarele Ana și Iuliana Beregoi – tinerele vedete orheiene care s-au făcut renumite la nivel național și internațional.

Victimele catastrofei de la Cernobîl au fost comemorate la Orhei

Marți, 14 decembrie 2021, 14:44

Astăzi, 14 decembrie 2021, participanții orheieni la lichidarea catastrofei nucleare din Cernobîl s-au mobilizat într-un marș de comemorare a colegilor căzuți în urma acțiunilor desfășurate în Cernobîl sau ca rezultat al acestora care au afectat grav sănătatea participanților și în consecință au dus la decesul unor camarazi la câțiva ani distanță de la operațiunea desfășurată în regiunea ucraineană — Cernobîl.

Cel mai mare pom de Crăciun din țară a fost inaugurat. Ilan Șor: Orheiul a devenit pentru al șaptelea an consecutiv capitala sărbătorilor de iarnă!

Luni, 13 decembrie 2021, 11:53

Orheiul a intrat duminică, 12 decembrie, în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Iluminatul festiv a fost aprins și a fost inaugurat cel mai mare pom de Crăciun din țară, care măsoară 22 de metri înălțime. De asemenea, tot orașul a fost împodobit cu mii de lumini și ornamente de decor, iar în Piața „Vasile Lupu” a fost amenajat un orășel european.

TOBOȘARII ORHEIENI DAU RITM SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ!

Duminică, 12 decembrie 2021, 17:55

Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” a desfășurat în premieră pentru raionul Orhei – serata Toboșarilor Orheieni!

Orhei - gazda Turneului Național de Karate-Do Tradițional

Sâmbătă, 11 decembrie 2021, 15:18

Luptătorii moldoveni de karate-do tradițional şi-au măsurat puterile la turneul în memoria fostei sportive, Antonina Zaikina. Competiţia s-a desfășurat în sala de sport al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Orhei și a întrunit circa 200 de participanți, reprezentanți ai 8 cluburi sportive.

Proiectul Bugetului Raionului Orhei pentru anul 2022 a fost VOTAT ÎN UNANIMITATE!

Vineri, 10 decembrie 2021, 19:26

Proiectul Bugetului Raionului Orhei pentru anul 2022 a fost VOTAT în unanimitate la Ședința ordinară a Consiliului Raional Orhei, desfășurată astăzi, 10 decembrie 2021.