Florile Recunoștinței, Diplomă de înalte Aprecieri și un Voucher de 100 mii lei au fost dăruite Școlii de Muzică „Gherasim Lupoi” din Orhei

Joi, 19 mai 2022, 21:00

Astăzi, 19 mai 2022, la Școala de Muzică din municipiul Orhei s-a desfășurat un concert dedicat celor 60 de ani de la fondarea instituției. Pe scena Școlii de Muzică din Orhei, alături de profesorii care activează în cadrul instituției extrașcolare au evoluat cu diverse numere artistice actualii elevi, dar și reputații absolvenți printre care Tatiana Costiuc, Iuliana Beregoi, Pasha Parfeni, Eugen Doibani și alții.

La mulți ani fericiți stimată doamnă Galina Colun, Șefa Direcției Generale Finanțe, Orhei

Marți, 17 mai 2022, 17:14

Cu deosebit respect și recunoștință transmitem cele mai sincere felicitări și urări de bine cu ocazia zilei de naștere doamnei Galina Colun, șefa Direcției Generale Finanțe din cadrul Consiliului Raional Orhei.

Ministrul Finanțelor, invitat la Orhei să clarifice situația în privința finanțării școlilor

Marți, 17 mai 2022, 14:49

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, îl invită pe ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, la o discuție cu primarii și managerii instituțiilor publice, pentru a face claritate în privința politicilor de finanțare. Într-o adresare video pe Facebook, el a salutat vizita de săptămâna trecută la Orhei a ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu, deși a recunoscut că aceasta a fost nu tocmai constructivă.

Cupa Președintelui Raionului Orhei la Volei a fost disputată în acest weekend!

Luni, 16 mai 2022, 14:13

Cupa Președintelui Raionului Orhei disputată în acest weekend în cadrul turneului raional la volei s-a încheiat!

Izvorul din centrul comunei Mîrzești a devenit un obiectiv social important pentru satele Mîrzaci și Mîrzești. Astăzi acesta a fost inaugurat și sfințit într-o atmosferă festivă!

Duminică, 15 mai 2022, 19:22

Astăzi, Ziua Internațională a familiei a fost omagiată și în comuna Mîrzești, raionul Orhei. Aceasta a fost marcată de inaugurarea Izvorului recent renovat ce „unește” satele Mîrzaci și Mîrzești, dar și locuitorii acestora.

Proiecte europene la Orhei. Administrația raionului a participat la o masă rotundă privind relațiile moldo-comunitare, alături de reprezentantul Delegației UE în Moldova

Sâmbătă, 14 mai 2022, 14:25

Rolul Asistenței Uniunii Europene în dezvoltarea raionului și municipiului Orhei a fost discutat în cadrul unei mese rotunde, care s-a desfășurat în incinta Bibliotecii Publice Raionale „Alexandru Donici” din Orhei.

12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Joi, 12 mai 2022, 18:47

Mesajul de felicitare adresat de Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua Internațională a Asistentului Medical””

Conducerea Raionului și Municipiului Orhei a oferit veteranilor daruri și le-a mulțumit pentru Pace

Marți, 10 mai 2022, 16:17

În contextul zilei de 9 Mai, când este marcată Ziua Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei, conducerea raionului și municipiului Orhei a oferit veteranilor daruri și le-a mulțumit pentru Pace!

Astăzi, se împlinesc 77 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa și capitularea Germaniei Naziste.

Luni, 09 mai 2022, 15:41

Pentru întreaga omenire, acel război a însemnat distrugere, tragedie și profundă suferință. De asemenea, a însemnat eroism și multă jertfă din partea tuturor celor care au luptat cu arma în mână, pentru a înfrunta dușmanul și pentru a ne apăra țara, libertatea și dreptul la pace.

Investițiile în infrastructura rutieră a raionului Orhei continuă!

Vineri, 06 mai 2022, 15:19

Surpriză cu ocazia sărbătorilor pascale, pentru locuitorii satului Pohorniceni, raionul Orhei.

Mesajul Președintelui Raionului Orhei cu prilejul Hramurilor prăznuite în satele Bulăiești și Camencea de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtător de biruință

Vineri, 06 mai 2022, 13:59

Astăzi, 06 mai, creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință. Acesta este considerat ocrotitorul soldaţilor, agricultorilor, păstorilor, dar şi al călătorilor.

La mulți ani pentru doamna MARINA TAUBER, deputat în Parlamentul Republicii Moldova!

Duminică, 01 mai 2022, 11:31

Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu ȚURCANU, adresat doamnei Deptat Marina Tauber, cu prilejul aniversării Zilei de naștere.

Convocarea Consiliului Raional Orhei în Ședință Extraordinară

Vineri, 29 aprilie 2022, 14:07

În temeiul prevederilor art. 45 alin. (2) și (3) al Legii nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006 privind administraţia publică locală, președintele raionului Orhei a emis dispoziția nr. 40-n din 28 aprilie 2022 „Cu privire la convocarea Consiliului Raional în şedinţă extraordinară”, care va avea loc Miercuri, 04 mai 2022, în incinta Primăriei mun. Orhei, et. 4, ora 15:00.

Echipa Partidului „ȘOR” de la conducerea raionului Orhei a dat startul reconstrucției integrale a raionului

Joi, 28 aprilie 2022, 18:06

Toate localitățile din raionul Orhei, mai precis câte 12-14 pe an vor fi reconstruite integral, în următorii cinci ani. Asigurările vin din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a reprezentanților formațiunii sale, precum și din partea conducerii Consiliului raional Orhei și a Primăriei Municipiului Orhei.

UPDATE: Anunț de presă

Miercuri, 27 aprilie 2022, 16:03

UPDATE: Anunț de presă

Onor la Tricolor! Autoritățile din Orhei au organizat o ceremonie festivă dedicată Zilei Drapelului Național

Miercuri, 27 aprilie 2022, 14:55

Sute de stegulețe tricolore au fost împărțite pe străzile din Orhei, cu ocazia Zilei Drapelului, celebrată astăzi. Acțiunea a fost organizată de autoritățile municipale și raionale, care au ales în acest fel să aducă un omagiu principalului simbol de stat. În cadrul ceremoniei festive, reprezentanții administrației publice locale au menționat importanța Drapelului, ca element definitoriu al identității naționale.

Au trecut 36 de ani de la Catastrofa Nucleară din Cernobîl. Mii de vieți salvate datorită sacrificiului bravilor Eroi

Marți, 26 aprilie 2022, 17:36

Astăzi, 26 aprilie 2022, întreaga comunitate internațională a adus un omagiu bravilor eroi lichidatori ai consecințelor catastrofei nucleare din regiunea ucraineană Cernobîl.

Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul ajunului sărbătorilor Pascale

Sâmbătă, 23 aprilie 2022, 15:33

Învierea Domnului aduce bucurie în sufletele tuturor, iar Lumina sărbătorilor Pascale unește cu gând și suflet pe fiecare, oriunde în lume s-ar afla!

Atmosferă de poveste la Orhei. Mii de ornamente specifice sărbătorilor pascale au împânzit orașul

Vineri, 22 aprilie 2022, 13:34

Orheiul a fost decorat de Paște, iar locuitorii municipiului au primit în dar narcise

Conducerea raionului și municipiului Orhei a fost decorată de către ÎPS Mitropolit Vladimir

Miercuri, 20 aprilie 2022, 12:13

Pentru activitatea rodnică întru susținerea valorilor moral-creștine în societate conducerea raionului și municipiului Orhei a fost decorată de către ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.