27 ianuarie - ziua de comemorare a victimelor Holocaustului

Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care au fost uciși peste 6 milioane de evrei de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În semn de comemorare a victimelor celui de-al doilea război mondial și în special a poporului evreiesc exterminat în lagărele de concentrare, conducerea raionului și municipiului Orhei, alături de zeci de funcționari publici din cadrul Consiliului Raional Orhei și al Primăriei municipiului Orhei au participat la ceremonia de comemorare a victimelor la monumentele înălțate pe aleea memoriei din municipiul Orhei și din cimitirul evreiesc din sectorul Bucuria.
În discursurile sale, oficialii au judecat dur acțiunile din trecut care au fost generate de rasism și îndreptate împotriva umanității. În fiecare discurs vociferat la Monumentul Victimelor Holocaustului a răsunat îndemnul către generația noastră și către generațiile următoare să păstreze în amintire acele clipe groaznice pentru a evita repetarea lor, iar Rabinul comunității evreiești care tot are rădăcini în raionul Orhei pe linia bunicii sale a îndemânat toți evreii și reprezentanții altor popoare să-l Slăvească pe Dumnezeu că doar El ne poate tămădui inimile și ne feri de relele pământești.
Dumnezeu să-i odihnească în Împărăția Sa pe toți cei care au avut de suferit în urma celui de-al doilea război mondial și care încă până în zilele noastre cad jertfe discriminării și rasismului.
Imagini Foto
Distribuie