A fost dat START programului de renovare a drumurilor din raionul Orhei

Anul 2020, a fost proclamat de către autoritățile raionale drept „Anul Luminii” ceea ce a presupus renovarea sistemelor de iluminat public stradal în toate localitățile raionului Orhei. Datorită eforturilor depuse de către Administrația Consiliului Raional Orhei, a reprezentanților Administrațiilor Publice Locale de nivelul I și susținerii constante din partea echipei parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, a fost posibil să fie dat startul, înainte de termenul stabilit, și programului de reabilitare a drumurilor din raionul Orhei.
Acest program a început în satul Tabăra, unde au fost asfaltați primii aproape 2,5 kilometri din totalul celor opt kilometri de drum din localitate, care urmează să fie reparați.
Președintele Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, ales pe circumscripția uninominală nr.18, a anunțat că renovarea drumului de la Tabăra marchează începutul programului de reabilitare a infrastructurii rutiere din raionul Orhei.
„Prieteni, noi am anunțat că 2021 va fi anul renovării drumurilor. Noul nostru program infrastructural prevede renovarea drumurilor de importanță locală și raională în localitățile conduse de primarii noștri în raza raionului Orhei. Sunt bucuros să anunț că proiectul a început înainte de termen. Drumul din Tabăra nu a văzut până acum asfalt”, a declarat Ilan Șor.
La rândul său, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a menționat că acesta este un nou program ambițios al echipei lui Ilan Șor.
„Ne ambiționăm să punem în aplicare un nou program infrastructural. Echipa noastră demonstrează că implementează programele de care oamenii au cu adevărat nevoie. Este și acest proiect un pas spre renașterea satelor și, respectiv, a țării”, a subliniat Marina Tauber.
Primarul comunei Vatici, din componența căreia face parte satul Tabăra, Dumitru Ciobanu, spune că echipa lui Ilan Șor realizează consecvent toate angajamentele asumate.
„După ce în luna mai, în satul Tabăra a fost realizat proiectul privind iluminatul stradal, iată că acum echipa noastră, echipa lui Ilan Șor, mai face un pas pentru a face viața sătenilor mai bună”, a evidențiat primarul Dumitru Ciobanu.
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că anul viitor vor fi renovate mai multe artere rutiere din raion, în cadrul proiectului lansat de Ilan Șor.
„Pentru anul 2021, potrivit bugetului raional, vom aloca aproximativ 15 milioane de lei programului de reabilitare a infrastructurii rutiere. Prioritate vom da localităților cu cele mai proaste căi de acces. Ne propunem ca în 2021 să scoatem satele raionului din noroi și gropi”, a punctat Dinu Țurcanu.
Precizăm că și în mun. Orhei, echipa lui Ilan Șor a renovat capital, înainte de termen, câteva străzi secundare. În acest an, în orașul Orhei au fost reparate toate drumurile principale.
Partidul „ȘOR” realizează, în prezent, câteva proiecte de infrastructură – de asigurare cu iluminat stradal a peste 100 de localități cu primari din partea formațiunii politice, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, renovarea stațiilor de așteptare a transportului public și amenajarea trecerilor de pietoni iluminate.

Imagini Foto
Distribuie